Ελληνική Σαλάτα με Ξερά Φασόλια

Υλικά

2 φλιτζάνια μαυρομάτικα φασόλια
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
8 μέτριες τομάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμάτας, χωρίς το κουκούτσι κομμένες σε φέτες
3/4 φλιτζανιού χοντροκομμένος πλατύφυλλος μαϊντανός
1/2 φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την επόμενη, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στο μεταξύ κόβουμε την πιπεριά σε τέταρτα, βγάζουμε τα σπόρια και τις μεμβράνες και τα πετάμε. Ψήνουμε στο grill μέχρι η επιφάνεια να μαυρίσει. Τις βγάζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπωλ για 5 λεπτά με μεμβράνη. Τις βγάζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε τα φασόλια μαζί με την πιπεριά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top