Τούρτα Φράουλα Σοκολάτα του Pastry Chef Χρήστου Βέργαδου
Υλικά
Για το κέικ σοκολάτας:
230 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
230 gr. ζάχαρη
4 αυγά
230 gr. αλεύρι
25 gr. κακάο
20 gr. Baking Powder
1 βανίλια
Για τη μους σοκολάτας:
2 κρόκοι
70 ml σιρόπι ζεστό
170 gr. σοκολάτα γάλακτος πραλίνα
300 ml κρέμα γάλακτος ημίρρευστη
1/2 κιλό φράουλες
Για το σιρόπι:
150 gr. ζάχαρη
130 ml νερό
Εκτέλεση
Αναρτούμε τη συγκεκριμένη συνταγή, καθώς πολλές φίλες μας το ζήτησαν και κάποιες φίλες που την είδαν στην ΕΛΕΝΗ και την έκαναν, είπαν ότι ήταν σπουδαία.
Ό,τι πρέπει για γενέθλια του παιδιού μας… Πάμε στη συνταγή του καταπληκτικού Pastry Chef Χρήστου Βέργαδου.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα αρχικά στη μεσαία και στη συνέχεια στη γρήγορη ταχύτητα το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το Baking Powder (κοσκινισμένα μαζί) και συνεχίζουμε το χτύπημα στην αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αδειάζουμε σε μια φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε στους 180οC σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να πάρουν μια βράση. Κατόπιν ζυγίζουμε τα 70 ml για τη συνταγή και κρατάμε το υπόλοιπο για το σιρόπιασμα του κέικ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει ημίρρευστη. Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους στη γρήγορη ταχύτητα προσθέτοντας λίγο-λίγο το σιρόπι ζεστό. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσουν και να στέκονται.
Στη συνέχεια σε ενα μπωλ αδειάζουμε το μείγμα των κρόκων και προσθέτουμε τη λιωμένη αλλά όχι καυτή σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Στη συνέχεια προσθέτουμε και την ημίρρευστη κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα στο χέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Φορμάρουμε, ρίχνοντας και μερικά κομμάτια φράουλες και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με φράουλες κομμένες στη μέση.
Christos Vergados Pastry Chef cvpastry@yahoo.gr