Σοκολατόπιττα ARISTON, της Εύας Παρακεντάκη

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

½ φλ. ζάχαρη

¼ φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη

1 κ.γ Bak­ing Powder

1 πρέζα αλάτι

1 φλιτζάνι γάλα

60 gr. ARISTON‚ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

½ φλ. καστανή ζάχαρη

½ φλ. ζάχαρη

¼ φλ. κακάο

1 φλ. καυτό νερό

Για το στόλισμα:

παγωτό βανίλια

σιρόπι σοκολάτας

ροδέλες πορτοκάλι

μαύρη τρούφα και νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση

H συνταγή αυτή, είναι η πρώτη μιας σειράς τηλεοπτικών παρουσιάσεων που ξεκίνησε στις 17/11/2017 στο Κρητικό κανάλι ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ, με χρήση των προϊόντων μας στην εκπομπή ΜΑΜΑ ΜΙΑ, της νέας spokesper­son μας για την Κρήτη, Εύας Παρακεντάκη. Μία πανεύκολη και υπέροχη συνταγή, γλυκιά, σοκολατένια και συνοδευόμενη από παγωτό βανίλια, ροδέλες γλυκό πορτοκάλι και περιχυμένη με νιφάδες σοκολάτας, πραγματικά συνθέτει μία πανδαισία γεύσεων.


Πάμε για την εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα στερεά, προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα και το ΑRISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ λιωμένο καλά, για να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το χυλό σε ένα στρογγυλό Pyrex 23 εκατοστών. Ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με τη ζάχαρη και το κακάο και πασπαλίζουμε πάνω από το μείγμα. Περιχύνουμε με το καυτό νερό όλο το μείγμα και φουρνίζουμε 35 λεπτά στους 180°C.

Σερβίρουμε ζεστό. Συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια και ροδέλες γλυκό πορτοκάλι και νιφάδες σοκολάτας. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top