Brownies με παγωτό παρφέ σοκολάτα, από τον Pastry Chef Χρήστο Bέργαδο
Υλικά
Για τα Brownies:
300 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
150 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
300 gr. ζάχαρη καστανή
200 gr. αλεύρι
4 αυγά
100 gr. φουντούκια
Για το παρφέ σοκολάτας:
250 gr. κρέμα γάλακτος
250 gr. σοκολάτα ψιλοκομμένη
50 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
300 gr. κρέμα γάλακτος
50 gr. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
100 gr. σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες
Εκτέλεση
EΛΕΝΗ (18/5/2017)
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα μαζί με το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Κατεβάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα απ’ το μπεν-μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας αφράτα. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και ζαχαρωμένο ταψί, πασπαλίζουμε τα φουντούκια (ή οποιοδήποτε ξηρό καρπό) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Εκτέλεση παγωτού
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 250 gr. της κρέμας γάλακτος μέχρι να βράσει. Κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, αναδεύοντας μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν χτυπάμε λίγο τα αυγά, τα προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν. Το αδειάζουμε σε ένα μπωλ και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε τα 300 gr. κρέμας γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνουν σαντιγί. Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας μαζί με τη σοκολάτα σε σταγόνες. Ανακατεύουμε, αδειάζουμε σε μπωλ και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.