Πορτοκαλόπιτα της υπέροχης Chef Εύας Παρακεντάκη

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

500 gr. φύλλο κρούστας

220 gr. ΑRISTON, SOFT βούτυρο με φυτικά έλαια, χωρίς λακτόζη

1 ποτήρι ζάχαρη

1 κεσεδάκι γιαούρτι

15 gr. Bak­ing Powder

5 αυγά 

2 βανίλιες

ξύσμα από τρία πορτοκάλια

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια ζάχαρη

3 ποτήρια νερό 

φλούδα από 1 πορτοκάλι & 1 λεμόνι 

χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Eυχαριστούμε την Εύα Παρακεντάκη για την υπέροχη και εύκολη αυτή συνταγή Πορτοκαλόπιτας (5/4/2020)

Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε να ξεραθεί για να θρυμματίζεται καλύτερα. Ανάβουμε το φούρνο στους 180°C ξεκινώντας την διαδικασία μας, έτσι ώστε να κάψει καλά.

Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ το ΑRISTON, SOFT βούτυρο με φυτικά έλαια, χωρίς λακτόζη, τα αυγά, το γιαούρτι και το χυμό. Αφού ενωθούν όλα τα υλικά ρίχνουμε το ξύσμα και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κομματιάζουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε μέσα στο μείγμα να βραχεί καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα Pyrex και το ψήνουμε πάνω κάτω αντιστάσεις για μισή ώρα περίπου. Το γνωστό κόλπο με το μαχαιράκι στο κέικ για να δούμε αν είναι ψημένη. Η πορτοκαλόπιτα πρέπει να κρυώσει καλά για να την σιροπιάσουμε.

Και τώρα το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί γύρω στα 10 λεπτά μέχρι να δέσει. Καυτό το σιρόπι, το ρίχνουμε πάνω στην κρύα πορτοκαλόπιτα και την κόβουμε σε μερίδες, εκείνη την ώρα λίγη ξεκούραση επιβάλλεται για να ρουφήξει όλο το σιροπάκι το φύλλο μας.. 

Share