Μελομακάρονα Κλασσικά

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

300 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
200 ml ηλιέλαιο
120 gr. ζάχαρη
1 kg. αλεύρι
100 ml χλιαρό νερό
70 ml Cognac
100 ml χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1⁄2 κουταλιά αμμωνία
1⁄2 κουταλιά Bak­ing Pow­der
1⁄2 κουταλιά κανέλα
1⁄2 κουταλιά γαρίφαλο

Για το σιρόπι:

1 kg. ζάχαρη
1⁄2 lt νερό
300 gr. μέλι

Για το γαρνίρισμα:

τριμμένο καρύδι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και μόλις λίγο κρυώσει το ρίχνουμε σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός του αλευριού) και έχοντας διαλύσει την αμμωνία στο χυμό πορτοκάλι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε περίπου τα 900 gr. από το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη, που δε θα κολλάει στα δάχτυλα (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο από το αλεύρι).
Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 25 λεπτά.

Για το σιρόπι:


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να βράσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σιροπιάζουμε κρύα τα μελομακάρονα, καυτό το σιρόπι. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι, κανέλλα και γαρύφαλλο και σερβίρουμε. 

Share