Κουραμπιέδες

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

600 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

2 βανίλιες

1 ολόκληρο αυγό και 1 κρόκο

2–3 κουταλιές Cognac

250 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα (αφού τα καβουρδίσουμε τα πολτοποιούμε στο mixer)

αλεύρι όσο μας πάρει, να μην τρίβει

ζάχαρη άχνη 

Εκτέλεση

Βάζουμε στο blender το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 ‑6 λεπτά στο δυνατό να αφρατέψει. Ρίχνουμε τις βανίλιες, μετά το αυγό και τον ένα κρόκο, χτυπάμε 2 λεπτά, προσθέτουμε το Cognac και χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ.

Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι στο αλεύρι και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο — λίγο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα της ζύμης με το χέρι, να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Τους πλάθουμε  πεταλάκια ή στρογγυλά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στα 25 λεπτά την πρώτη λαμαρίνα και τις επόμενες στα 20 λεπτά. Τους ραντίζουμε με ροδόνερο, περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και όταν είναι χλιαροί ρίχνουμε την άχνη. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top