Τουλουμπάκια

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνια νερό
100 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
3 αυγά
1/2 κουταλάκι σόδα

Για το σιρόπι:
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
μία φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και λίγο αλάτι. Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να πάρει μία βράση. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και θα μαζεύεται γύρω από το κουτάλι.

Αδειάζουμε το μείγμα στο μίξερ. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τη σόδα, το ένα αυγό και χτυπάμε με το ζυμωτήριο, να ζυμωθεί το αυγό. Όταν το μείγμα μας γίνει λείο, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το αυγό. Το ίδιο κάνουμε και για το τρίτο αυγό.

Βάζουμε την ζύμη σε κορνέ με μεγάλη τρύπα και βγάζουμε τα τουλουμπάκια. Τα τηγανίζουμε για 2 λεπτά.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει το σιρόπι. Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και όταν κρυώσουν λίγο τα ρίχνουμε στο ζεστό σιρόπι και μετά με μία τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε στην πιατέλα μας. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top