Τηγανίτες Μήλου

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλιά ζάχαρη

2 κοφτά κουταλάκια Bak­ing Powder

1/2 κουταλάκι κανέλα

3 αυγά

2 φλιτζάνια γάλα

4 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

2 ξινόμηλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

βαμβακέλαιο ή ηλιέλαιο

ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το Bak­ing Pow­der και την κανέλλα. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών στο μείγμα αλεύρου και χτυπάμε καλά το χυλό. Προσθέτουμε το λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και αφήνουμε το χυλό σκεπασμένο στο ψυγείο για μία ή περισσότερες ώρες. Προσθέτουμε τα ξινόμηλα.

Αλείφουμε με το ηλιέλαιο ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε χωρισμένες 4 κουταλιές από το μείγμα. Ψήνουμε τις τηγανίτες ώσπου να τελειώσει το μείγμα. Αλείφουμε το τηγάνι με ηλιέλαιο κάθε φορά.

Σερβίρουμε ζεστές αφού πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα. 

Share