Κερασόπιτα, του Pastry Chef Χρήστου Βέργαδου

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

Κερασόπιτα:

700 gr. κεράσια αποπυρηνωμένα 

350 gr. αλεύρι

200 gr. ζάχαρη

150 gr.  ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

100 gr. κρέμα γάλακτος

4 αυγά

50 gr. Cognac

2 βανίλιες

1 κ.σ. Bak­ing Powder 

Παρφέ σοκολάτας:

250 gr. κρέμα γάλακτος 

250 gr. σοκολάτα ψιλοκομμένη 

50 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

300 gr. κρέμα γάλακτος 

50 gr. ζάχαρη άχνη 

4 αυγά

100 gr. σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες 

100 gr. κομπόστα βύσσινο

Εκτέλεση

Εκτέλεση για την κερασόπιτα:

Χτυπάμε στο μίξερ το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Μόλις απορροφηθούν προσθέτουμε το Cognac και την κρέμα γάλακτος σε συνεχή ροή. Σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε το αλεύρι και το Bak­ing Pow­der όλο μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, τοποθετούμε από πάνω τα κεράσια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη εάν θέλουμε. 

Εκτέλεση για το παρφέ σοκολάτας:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 250 gr. της κρέμας γάλακτος μέχρι να βράσει. Κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν χτυπάμε λίγο τα αυγά, τα προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν. Το αδειάζουμε σε ενα μπωλ και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 

Χτυπάμε τα 300 gr. κρέμας γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνουν σαντιγί. Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας μαζί με τη σοκολάτα σε σταγόνες και το βύσσινο κομμένο σε κομμάτια. Ανακατεύουμε, αδειάζουμε σε μπωλ και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top