Αμύγδαλα

02/09/2008 

Αμύγδαλα:

Περιέχουν τις βιταμίνες Α, Β2, Ε, μαγνήσιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, χαλκό, πρωτεΐνη (22%), λίπος (56%). Έχουν καθαριστικές και ενυδατικές ιδιότητες, το λίπος τους είναι κυρίως μονοακόρεστο, πράγμα που μας κάνει να αισθανόμαστε κορεσμό για πολλές ώρες ενώ οι ίνες τους κρατούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας σταθερά. 100 gr. αμύγδαλα μας εφοδιάζουν με 22 gr. πρωτεΐνης. Τρώγονται μουσκεμένα αποβραδίς χωρίς τον καφετί φλοιό τους που είναι ερεθιστικός για το πεπτικό σύστημα. Δεν σαπίζουν εύκολα και αποτρέπουν την σήψη των τροφών στο πεπτικό σύστημα. Πρέπει να αποφεύγουμε τα αμύγδαλα όταν είμαστε αλλεργικοί στην ασπιρίνη, αφού περιέχουν πολλά σαλικυλικά άλατα. Τα αμύγδαλα περιέχουν αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή και 3% αμυγδαλίνη (Laetrile) πράγμα που τους δίνει την φήμη της αντικαρκινικής τροφής (Mur­ray et al.,2006).

Πειράματα κατέδειξαν ότι τα αμύγδαλα με τον φλοιό τους (!) ωμά ή ψημένα μειώνουν την συνολική χοληστερίνη(Murray et al.,2006).
Αν αλέσουμε αμύγδαλα και τα αναμείξουμε με θερμό (όχι καυτό) νερό μπορούμε να απολεπίσουμε και να καθαρίσουμε το δέρμα του προσώπου με μια μάσκα αμυγδάλου.

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top