Σούπα Κάστανο για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Υλικά

1,1/2 πακέττο κάστανα (300 gr.)

1 μέτριο κρεμμύδι άσπρο

1 πατάτα μέτρια καλή

1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1/2 κουταλάκι αλάτι

4 κούπες νερό

1 mag­gi κότας ή knorr κότας

λίγο άσπρο πιπέρι

3/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ

Εκτέλεση

για 6 άτομα, της Φαίνης Πανηγύρη

Bάζουμε στην κατσαρόλα το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και όταν λειώσει προσθέτουμε τα κάστανα, την πατάτα ωμή σε κομματάκια και το κρεμμύδι σε κομματάκια επίσης. Σωτάρουμε 3 λεπτά και πασπαλίζουμε με το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό με τον κύβο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά (στο 3). Κόβουμε στο blender τη σούπα μας και ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κατά προτίμηση βάζουμε άσπρο πιπέρι. Αφήνουμε 2–3 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Όταν θα σερβίρουμε βάζουμε για decor πάνω από τη σούπα, γραμμές από κρέμα γάλακτος και τριμμένα κάστανα.

Συνδιάζεται τέλεια σαν πρώτο πιάτο  για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς, με την  Γαλοπούλα με γέμιση της Ελένης Αβούρη. Μην ξεχάσετε μία σαλάτα πράσινη με ωραίο dress­ing και προσθήκη φρούτου (μήλο, αχλάδι ή ρόδι ). Καλό κόκκινο κρασί, 2 ελιές ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ προτείνω και είστε set.

Μην κάνετε τραπέζι για παραπάνω από 6 άτομα, γιατί θα κουραστείτε και σας θέλουμε ξεκούραστες τη νέα χρονιά. Άλλωστε τα τραπέζια είναι καλύτερα να είναι μέχρι 6 άτομα. Καλύτερη επικοινωνία, λιγότερη κούραση. Καλέστε τους φίλους σας από τώρα!

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top