Ζελέ φρούτου χωρίς ζάχαρη

Υλικά

400 gr. ψιλοκομμένων μαλακών φρούτων (φράουλες, ροδάκινα, γιαρμάδες, μπανάνες)

600 ml ή 2 φλυτζάνια χυμού λευκών σταφυλιών

4 κουταλιές της σούπας νιφάδες αγάρ-αγάρ*

*το φύκι που χρησιμοποιούμε αντί για τη ζελατίνη. Το αγάρ-αγάρ ανακουφίζει το πεπτικό σύστημα και βοηθά στην δυσκοιλιότητα. Οι ίνες που περιέχει χαμηλώνουν την χοληστερίνη στο αίμα και μειώνουν την όρεξη. (Προσοχή: Το αγάρ-αγάρ δεν πήζει στο ξύδι και σε τροφές που περιέχουν οξαλικό οξύ όπως η σοκολάτα, το σπανάκι ή το ραβέντι)

Εκτέλεση

Bar­timeus, 2009

Τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα φρούτα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο γυάλινο μπωλ και το βάζουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το χυμό του σταφυλιού και το αγάρ-αγάρ και τα αφήνουμε να βράσουν (θα βρείτε αγάρ-αγάρ στα καταστήματα βιολογικών τροφών).

Κρατούμε τη φωτιά χαμηλή και ανακατεύουμε το μείγμα για μερικά λεπτά, έως ότου το φύκι λειώσει. Βάζουμε το υγρό στο γυάλινο μπωλ με τα ψιλοκομμένα φρούτα και το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει. Όταν πήξει το βάζουμε στο ψυγείο.

Το αγάρ-αγάρ είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β, Ε, Κ, φολικό οξύ και πολλά μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο χαλκός, το ιώδιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος, το κάλιο, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος. 

Share