Kέικ Χαρουπιού

Υλικά

½ φλιτζάνι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

½ φλιτζάνι βιολογική μελάσα σταφυλιού

½ φλιτζάνι μέλι σκουρόχρωμο ελάτου ή καστανιάς

1 βιολογικό αυγό

¾ του φλιτζανιού ζεστό νερό φιλτραρισμένο

2 φλιτζάνια αλεύρι σιταριού dinkel ολικής βιολογικό ή ημιολικής

1/3 του φλιτζανιού χαρουπάλευρο

1 κουταλάκι του τσαγιού μπεϊκιν χωρίς φωσφορικά

1 κουταλάκι του τσαγιού κανέλλα (προαιρετικά)

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια φρεσκοσπασμένα

Συστατικά για το γκλασάρισμα: 

2 κουταλιές της σούπας ΑRISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

2/3 του φλιτζανιού γάλα σκόνη βιολογικό

1/3 του φλιτζανιού χαρουπάλευρο

¼ του φλιτζανιού μέλι σκουρόχρωμο ελάτου ή καστανιάς

4 κουταλιές της σούπας κρέμα

1 κουταλιά του τσαγιού εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση

Θεραπευτική συνταγή, Μur­ray et Al. 2006

Αυτή την καταπληκτική συνταγή δανειστήκαμε από το sec­tion του site μας  Συμβουλές — κατηγορία Θεραπευτικών Συνταγών που επιμελείται ο Κος Ροβέρτος Στέφανος Κάλφογλου και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα για να λάμψει η επιδερμίδα σας.

Αναμιγνύουμε ½ φλιτζάνι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με ½ φλιτζάνι μελάσσας σταφυλιού. Προσθέτουμε το αυγό και κτυπάμε καλά. Προσθέτουμε βαθμιαία τα ¾ του φλιτζανιού ζεστό νερό, ενώ κοσκινίζουμε τα 2 φλιτζάνια αλεύρι dinkel ολικής, το 1/3 του φλιτζανιού χαρουπάλευρο, το 1 κουταλάκι του τσαγιού Bak­ing Pow­der, το ½ κουταλάκι του τσαγιού κανέλλα (αν την θέλουμε) μέσα στο μπωλ. Όταν όλο το μείγμα είναι έτοιμο προσθέτουμε τα καρύδια και το αδειάζουμε σε φόρμα 20 Χ 20 cm. που έχουμε βουτυρώσει ελαφρά με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Ψήνουμε στους 130 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα έως ότου το κέικ εύκολα διαχωρίζεται από τις πλευρές της φόρμας. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το γκλασάρισμα. 

Για να φτιάξουμε το γκλασάρισμα κάνουμε κρέμα τις δύο κουταλιές της σούπας ΑRISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με τα 2/3 του φλιτζανιού γάλα σε σκόνη και το 1/3 του φλιτζανιού χαρουπάλευρο. Προσθέτουμε το ¼ του φλιτζανιού μέλι και τις 4 κουταλιού της σούπας κρέμα. Τέλος προσθέτουμε το 1 κουταλάκι του τσαγιού εσάνς βανίλιας και αναδεύουμε μέχρι να γίνει λείο. 

Share