Μεσογειακή πίτσα με σπιτική ζύμη

Υλικά

1 κολοκυθάκι σε φέτες μακρόστενες

1 μελιτζάνα μικρή σε φέτες μακρόστενες

1 πιπεριά σε φέτες

2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

115 gr. ή 1 φλυτζάνι αλεύρι καλαμποκιού

50 gr. ή μισό φλυτζάνι αλεύρι πατάτας

50 gr. ή μισό φλυτζάνι αλεύρι μη μεταλλαγμένης σόγιας

1 κουταλάκι bak­ing pow­der χωρίς φωσφορικά

1/2 κουταλάκι του γλυκού γκρίζο θαλασσινό αλάτι

50 gr. ή 1/4 φλυτζάνι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

105 ml γάλα βιολογικό — όσο πάρει

4 ώριμες τομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό

115 gr. βουβαλίσια μοτσαρέλλα κομμένη σε φέτες

αλάτι θαλάσσης γκρίζο και προαιρετικά μαύρο πιπέρι

κλωναράκια φρέσκου βασιλικού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Spe­vack, 2005 (23/4/2010)

Θερμαίνουμε το grill και αλείφουμε τις φέτες των λαχανικών με λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και τις τοποθετούμε στην σχάρα του grill. Τις ψήνουμε κάτω από το grill μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας τις μία φορά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C ή GAS 6. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι του καλαμποκιού, της πατάτας και της σόγιας, το Bak­ing Pow­der και το μισό κουταλάκι αλάτι. Προσθέτουμε στο μείγμα το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα, τότε ρίχνουμε αρκετό από το γάλα για να κάνουμε τη ζύμη μαλακή αλλά όχι κολλώδη.

Τοποθετούμε τη ζύμη στο χαρτί ψησίματος μέσα στο ταψί του φούρνου και την πατάμε με τα χέρια ελαφρά, για να ανοίξει σε στρογγυλό σχήμα με διάμετρο 25 cm ή 10 ίντσες, φροντίζοντας οι άκρες να είναι παχύτερες από το κέντρο. Αλείφουμε τη ζύμη με το υπόλοιπο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και την καλύπτουμε με την ψιλοκομμένη τομάτα. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι και όσο πιπέρι θέλουμε. Βάζουμε τα ψημένα λαχανικά πάνω από τις ντομάτες και τέλος προσθέτουμε τη βουβαλίσια μοτσαρέλλα ανάμεσα στα λαχανικά.

Ψήνουμε στο φούρνο για 25 — 30 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσαφένια. Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως σε φέτες.

Το μείγμα της ζύμης βοηθά όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη, ενώ αρέσει πολύ και στα παιδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί του μείγματος αυτού 225 gr. ή 2 κούπες αλεύρι dinkel ημιολικής, που υπάρχει στα καταστήματα υγιεινής διατροφής. 

Share