Ομελέτα με άπαχη φέτα, κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης και βασιλικό

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο

λίγο αλάτι Herba­mare του Dr. Vogel ή κόκκινο των Ιμαλαΐων ή γκρίζο ανεπεξέργαστο θαλάσσιο αλάτι

λίγο πιπέρι (προαιρετικά)

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομμάτια

1 λεμόνι βιολογικό, το τρίμμα του

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο, φρέσκο βασιλικό

6 μικρά αυγά ελεύθερης βοσκής, βιολογικά

50 gr. άπαχη φέτα σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

Mar­ber, 2001

(2 μερίδες)

Τα αυγά τρώγονται με ασφάλεια δύο φορές την εβδομάδα, (κάθε τρεις μέρες). Περιέχουν πρωτεΐνη, ασβέστιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Έτσι αποτελούν ασπίδα προστασίας ενάντια στο ψυχοφθόρο στρες. Η κόκκινη πιπεριά περιέχει το καροτενοειδές λυκοπένιο και αντικαθιστά την τομάτα αν έχετε δυσανεξία σ’αυτήν. Η άπαχη φέτα περιέχει πολύ λιγότερα λιπαρά από την ολόπαχη φέτα.

Εκτέλεση:  Θερμαίνουμε την μισή ποσότητα του ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, λίγο αλάτι (προαιρετικά το πιπέρι) και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης στο μείγμα και τηγανίζουμε για ακόμη 3 λεπτά μέχρι να γίνει πιο τρυφερή.   

Μεταφέρουμε το μείγμα από το τηγάνι σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το τρίμμα της φλούδας του λεμονιού και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.   

Κτυπάμε τα αυγά με το νερό και ελάχιστο από το αλάτι. Τοποθετούμε 1/2 κουταλιά από το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα αντικολλητικό οικολογικό τηγάνι (γκρίζου χρώματος). Όταν τσιτσιρίσει προσθέτουμε τα μισά κτυπημένα αυγά. Με μια σπάτουλα κινούμε τα αυγά προς το κέντρο του τηγανιού καθώς πήζουν στις άκρες. Γέρνουμε το τηγάνι έτσι ώστε όλη η επιφάνεια να καλυφθεί από τα υγρά αυγά. Καθώς το μείγμα των αυγών αρχίζει να πήζει βάζουμε στο κέντρο το μισό από το μείγμα με την πιπεριά και από πάνω τη μισή ποσότητα της άπαχης φέτας.   

Διπλώνουμε την ομελέτα με προσοχή και την σερβίρουμε . Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τη δεύτερη ομελέτα. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top