Τιραμισού καταπληκτικό της Σοφίας Τζωίτη

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

για ένα τετράγωνο μπωλ  25x25cm σχετικά βαθύ, δυο στρώσεις και πλούσια επίστρωση κακάο.

500 gr. mas­car­pone AURICCHIO
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη όχι πολύ γεμάτες
4 αυγά
μικρά σαβουαγιάρ (1 πακέτο)
Εσπρέσο καφέ για να βουτήξουμε  τα σαβουαγιάρ
Κουβερτούρα bit­ter περίπου μισή πλάκα
κακάο σκόνη

Εκτέλεση

Έχω δοκιμάσει χιλιάδες Tiramisu στην Ιταλία και την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο της φίλης μου Σοφίας Τζωίτη, ήταν το καλύτερο που έφαγα ποτέ, γι’ αυτό και ζήτησα τη συνταγή για την τράπεζα συνταγών του aristonkitchen.gr. Όπως ξέρετε, όλες οι συνταγές είναι δοκιμασμένες, άρτιες και δεν είναι μόνο από γνωστούς chef, αλλά και από φίλους που μαγειρεύουν καλά. Πολλές φορές μάλιστα είναι πολύ καλύτερες από των επαγγελματιών, όπως η συγκεκριμένη. Ακολουθήστε ακριβώς τις οδηγίες και θα καταπλήξετε τα πλήθη των καλεσμένων σας ή αν δεν έχετε καλεσμένους σήμερα, φτιάξτε το για σας! Eπιτέλους ας ευχαριστηθούμε και λίγο, εσείς και ο εαυτός σας το αξίζετε! Πάμε για την υπέροχη συνταγή.

Xτυπάμε πρώτα τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη άχνη, μετά προσθέτουμε το mas­car­pone. Καλό είναι το mas­car­pone να μην είναι πολύ κρύο, το βγάζουμε λίγο νωρίτερα από το ψυγείο.
Βάζουμε  το μείγμα στη συντήρηση του ψυγείου για 20′ ή στην κατάψυξη για 5′.

Χωριστά σε ΜΙΚΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ μπωλ κτυπάμε  γρήγορα τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα σφικτή (όταν γυρίζω ανάποδα να μην πέφτει η μαρέγκα).

Βγάζουμε  την κρέμα από το ψυγείο και την ανακατεύουμε με τη μαρέγκα απαλά με ξύλινη κουτάλα, για να  μην πάρει αέρα και βγάλει υγρά.

Στρώνουμε  στο μπωλ την πρώτη στρώση σαβουαγιάρ που έχουμε  βουτήξει στον καφέ, από πάνω στρώνουμε την κρέμα και από πάνω από την κρέμα ραντίζουμε  κομματάκια κουβερτούρας. Επαναλαμβάνουμε ακριβώς το ίδιο σε δεύτερη στρώση. Βάζουμε στο ψυγείο.

Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε το γλυκό μας με κακάο (με μικρό σουρωτήρι), αρκετά ώστε να γίνει  πλούσια η στρώση με το κακάο.

Μυστικό:

Να προσέξουμε να βουτήξουμε τα μπισκοτάκια στον καφέ, τόσο όσο χρειάζεται, δηλαδή ούτε πολύ υγρά  (για να μη βγάλουν νερό στην κρέμα) ούτε πολύ στεγνά. Καλό είναι ο καφές, αν είναι από μηχανή espres­so ή άλλη μηχανή  καφέ, να περιμένουμε να κρυώσει πριν βουτήξουμε τα μπισκοτάκια, για να μην λιώσουν και να μη ζεσταθεί η κρέμα όταν μπει στο tiramisu.
Εγώ χρησιμοποιώ πολλές ταμπλέτες καφέ ess­res­so ristret­to, για να βγαίνει έντονη η γεύση του καφέ, αφού δεν βάζω λικέρ ή σκόνη καφέ όπως βλέπουμε σε άλλες συνταγές.…

Καλή επιτυχία! 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top