Soufflé Σοκολάτας του Pastry Chef Χρήστου Βέργαδου

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

υλικά για 6 ατομικά πυρεξάκια:

40 gr. ΑRISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

40 gr. αλεύρι 

40 gr. ζάχαρη 

2 κουβερτούρες 

6 ασπράδια 

2 κρόκους 

6 σοκολατάκια υγείας  

ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 5% ζεσταμένο, για να λαδώσουμε τα πυρεξάκια 

Εκτέλεση

H συνταγή μας αυτή είναι καταπληκτική και παρουσιάστηκε στην εκπομπή ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, την Κυριακή 2–4‑2017. 

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Χτυπάμε σε μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους και ρίχνουμε τα ασπράδια και χτυπάμε ξανά. Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Λαδώνουμε τα πυρεξάκια με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 5% λιωμένο και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 σε κάθε πυρεξάκι με το μείγμα μας. Τελευταίο βάζουμε ένα σοκολατάκι στο κέντρο κάθε Pyrex, για να λιώσει και να μας δώσει τη ρευστή σοκολάτα μέσα στο souf­flé, που έχει εξαιρετική αίσθηση και αισθητική.

Σε προθερμασμένο φούρνο 180°C ψήνουμε για 12 λεπτά. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη ή κρέμα γάλακτος ή και τα δύο… Καλή επιτυχία!!! 

Share