Cheese Cake Λεμόνι του Pastry Chef Χρήστου Βέργαδου
Υλικά
Για τη φόρμα:
80 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ λιωμένα
Για τη βάση μπισκότου:
400 gr. τριμμένα μπισκότα
140 gr. ΑRISTON, SOFT βούτυρο με φυτικά έλαια, χωρίς λακτόζη
Για το cheesecake:
500 gr. τυρί MASCARPONE AURICCHIO
300 gr. Τυρί σε κρέμα GORGONZOLA AURICCHIO
150 gr. ζάχαρη
3 αυγά
1 κάψουλα βανίλιας
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
ξύσμα από 2 λεμόνια
Για την κρέμα λεμονιού:
3 αυγά
150 gr. ζάχαρη
80 ml χυμό λεμόνι
ξύσμα απο 1 λεμόνι
60 gr. ΑRISTON, SOFT βούτυρο με φυτικά έλαια, χωρίς λακτόζη
Εκτέλεση
H συνταγή του Pastry Chef Χρήστου Βέργαδου παρουσιάστηκε στις 14-11-2019 στην εκπομπή HAPPY DAY στο κανάλι ALPHA και είναι ότι πρέπει για τα γιορτινά τραπέζια των Χριστουγέννων!!!
Αλείφετε καλά μια στρογγυλή φόρμα με έλασμα, με το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Στη συνέχεια την τυλίγετε περιμετρικά με διάφανη μεμβράνη.
Για τη βάση:
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε καλά τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο ΑRISTON, SOFT βούτυρο με φυτικά έλαια, χωρίς λακτόζη. Το απλώνετε στην φόρμα και πιέζετε καλά. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει.
Για το cheesecake:
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα GORGONZOLA AURICCHIO , το ΜΑSCARPONE AURICCHIO και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τη βανίλια, το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι και ανακατεύετε στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζετε την κρέμα του τσίζκεικ πάνω από τη βάση του μπισκότου και ψήνετε σε μπεν μαρί, σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για περίπου 40 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
Για την κρέμα λεμονιού:
Σε μπεν μαρί βάζετε τα αυγά, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα χειρός. Αποσύρετε από τη φωτιά όταν αρχίσει να δένει η κρέμα. Προσθέτετε το κομμένο σε κομμάτια ΑRISTON, SOFT βούτυρο με φυτικά έλαια, χωρίς λακτόζη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο.
Σερβίρετε περιχύνοντας την κρέμα λεμονιού πάνω στο cheesecake.