Πουτίγκα Φρούτων

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

2 μήλα
2 αχλάδια
1 ½ φλυτζάνι αλεύρι
1 ½ κουταλάκι Bak­ing Pow­der
ελάχιστο αλάτι
½ φλυτζάνι  ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
ξύσμα λεμονιού
φρουί γλασέ

Εκτέλεση

Της Χρύσας Παραδείση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομματάκια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το Bak­ing Pow­der και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ  με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και λίγο ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε το μείγμα αλεύρου και ανακατεύουμε το χυλό. Προσθέτουμε τα φρούτα. Αλείφουμε με λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ μια φόρμα πουτίγκας ή σαρλότ και βάζουμε μέσα το μείγμα.

Το ψήνουμε για 1 ½ ώρα σε μέτριο φούρνο, στους 180°C. Γαρνίρουμε με φρουί γλασέ. Σερβίρουμε με κρέμα σαντιγύ ή dress­ing βερύκοκο. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο.

*Μπορούμε να ψήσουμε την πουτίγκα μας στον ατμό, βάζοντας το μείγμα σε φόρμα και σκεπάζοντας με το καπάκι, αν έχει, ή με βουτυρωμένο χαρτί σε κατσαρόλα επάνω σε σχάρα με νερό που να καλύπτει τη μέση της φόρμας. Ψήνετε για 2 ώρες. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top