Μιλφέιγ Μπακλαβά του Χρήστου Βέργαδου

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

Για τα φύλλα:

4 φύλλα κρούστας

50 gr. ARISTON ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

50 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

100 gr. μέλι 

Για την κρέμα μουσλίν κανέλας:

500 ml γάλα

2 κρόκοι

100 gr. ζάχαρη

40 gr. Corn Flour

2 πρέζες κανέλα

200 gr.  ARISTON ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ αφρατεμένο

100 gr. χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης 

Για τη σάλτσα πορτοκαλιού:

6 πορτοκάλια

χυμό από μισό λεμόνι

50 gr. μέλι

1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ λιωμένα

χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης

1 πρέζα κανέλα

Εκτέλεση 

Φύλλα κρούστας: 

Λιώνουμε το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και τα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και διαλύουμε το μέλι. Αλείφουμε τα μισά φύλλα κρούστας και τα καλύπτουμε με τα αλλά μισά. Τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τα ψήνουμε στους 170°C μέχρι να πάρουν χρώμα. (Τοποθετούμε μια σχάρα από πάνω για να μην τα σηκώσει ο αέρας του φούρνου).

Κρέμα μουσλίν κανέλας:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με τα 3/4 από τη ζάχαρη. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Μόλις ασπρίσουν προσθέτουμε το Corn Flour, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με φουέ. Στο μείγμα των κρόκων ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κατόπιν αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα που βράζει ανακατεύοντας επάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 1/4 από το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και την κανέλα. Μόλις κρυώσει η κρέμα προσθέτουμε και το υπόλοιπο ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Σάλτσα πορτοκάλι: 

Αποφλοιώνουμε 2 πορτοκάλια αφαιρώντας και το λευκό της σάρκας και τα κόβουμε σε φέτες. Στύβουμε τα υπόλοιπα 4 πορτοκάλια και προσθέτουμε στο χυμό τους το χυμό του λεμονιού, την κανέλα, το μέλι και τα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ λιωμένα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε μέσα σε αυτό τις φέτες πορτοκαλιού και αφήνουμε για τουλάχιστον δυο ώρες στο ψυγείο. 

Στήσιμο πιάτου:

Σε πιάτο σούπας βάζουμε στο κέντρο του λίγο από την κρέμα. Περιχύνουμε περιμετρικά αυτής ένα μέρος από την σάλτσα πορτοκαλιού μέχρι να φτάσει σχεδόν στο ύψος της κρέμας. Τοποθετούμε πάνω στην κρέμα ένα από τα τετράγωνα φύλλα κρούστας. Βάζουμε στο κέντρο του φύλλου κρέμα και πασπαλίζουμε με λίγα φιστίκια Αιγίνης. Συνεχίζουμε τοποθετώντας ακόμα ένα φύλλο κρούστας πάνω από την κρέμα και βάζοντας ξανά ένα μέρος κρέμας. Πασπαλίζουμε ξανά με λίγα φιστίκια Αιγίνης και τελειώνουμε τοποθετώντας ένα τελευταίο φύλλο κρούστας. Βυθίζουμε στην σάλτσα μερικές από τις φέτες πορτοκαλιού και τις πασπαλίζουμε με λίγο φιστίκι. 

Share