Ρυζόψωμο (περιέχει αυγά)

Υλικά

1 φλυτζάνι βιολογικό αλεύρι βρώμης ή μη μεταλλαγμένης σόγιας

3 φλυτζάνια βιολογικό αλεύρι αναποφλοίωτου ρυζιού

4 κουταλιές της σούπας μπέϊκιν χωρίς αλουμίνιο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι γκρίζο Ατλαντικού

2 αυγά ελεύθερης βοσκής, βιολογικά

1/2 φλυτζάνι σιρόπι/βύνη ρυζιού βιολογικού

1 φλυτζάνι γάλα βιολογικής σόγιας/ βρώμης/ ρυζιού

1/2 φλυτζάνι γιαούρτι κατσικίσιο βιολογικό

4 κουταλιές της σούπας βιολογικό καρδαμέλαιο (saf­flower oil)

Εκτέλεση

Ψωμί χωρίς σιτάρι και μαγιά χρήσιμο σε όσους πάσχουν από μυκητιάσεις can­di­da,  από κοιλιοκάκη (δυσανεξία στην γλουτένη), από καρκίνο και από προβλήματα του νευρικού συστήματος. 

Εκτέλεση: Αναμιγνύουμε όλα τα ξηρά συστατικά. Κτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μέχρι να πήξουν χωρίς να στεγνώσουν. Κτυπάμε τους κρόκους ξεχωριστά μέχρι να γίνουν κρεμώδεις. Προσθέτουμε τη βύνη του ρυζιού, το γάλα και το λάδι στα ξηρά υλικά και αναμιγνύουμε καλά. Μετά προσθέτουμε τους κρόκους και αφού τους αναμίξουμε καλά, βάζουμε και τα ασπράδια και τα διπλώνουμε μέσα στο μείγμα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 350º F για μια ώρα σε καλά βουτυρωμένο ταψί για ψωμί. 

Share