Βερίκοκα ποσέ σε σιρόπι εστραγκόν (6 μερίδες)

Υλικά

70 gr. φυσική ζάχαρη ζαχαροκάλαμου

2 κομμάτια φλούδας βιολογικού λεμονιού κομμένα σε λεπτές λωρίδες

1 λοβός βανίλιας κομμένος στο μάκρος

6 κλαδιά εστραγκόν, ελαφρά τσακισμένα

12 βερίκοκα κομμένα στη μέση χωρίς το κουκούτσι

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

γιαούρτι, βιολογικό κατά προτίμηση κατσικίσιο

Εκτέλεση

Pick­ford, 2005        

Το μείγμα εστραγκόν και βανίλιας σε σιρόπι αρωματίζει τα φρέσκα βερίκοκα καθώς σιγοβράζουν και κρυώνουν. Σερβίρονται με βιολογικό γιαούρτι.

Εκτέλεση: Σε 300 ml φιλτραρισμένο νερό σε πλατιά κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη του ζαχαροκάλαμου και την ζεσταίνουμε μέτρια μέχρι να λιώσει. Πριν πάρει βράση το νερό τοποθετούμε στην κατσαρόλα τις λωρίδες του λεμονιού, τον κομμένο λοβό της βανίλιας και τα κλαδάκια του εστραγκόν. Όταν πάρει βράση το μείγμα προσθέτουμε τα βερίκοκα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Μετακινούμε το σκεύος από το μάτι και αναμιγνύουμε προσθέτοντας τον χυμό του λεμονιού. Σερβίρουμε με βιολογικό γιαούρτι. 

Share