Πατατοσαλάτα με καρύδια και μήλο

Υλικά

100 gr. βιολογικές πατάτες με τη φλούδα τους

40 gr. καρύδια φρεσοκομμένα, η ψίχα τους κομμένη στα τέσσερα (εξαιρετικά στη συνταγή είναι τα πεκάν)

10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

1 μήλο κομμένο σε κύβους

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι βιολογικό κατσικίσιο, από τη φύση του αραιό

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού ή γλυκολέμονου

λίγο φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

R.S. Calphoglu, 2010 

Βράζετε τις πατάτες με την φλούδα τους καθώς το σημαντικότερο τμήμα της πατάτας είναι ακριβώς κάτω από την φλούδα. Τις βράζετε για περίπου 2′. Χύνετε το νερό και τις αφήνετε να κρυώσουν. 

Όταν κρυώσουν αφαιρείτε τη φλούδα με προσοχή χωρίς να αφαιρέσετε καθόλου το λεπτό τμήμα της πατάτας από κάτω. Τις κόβετε σε κύβους και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τα κομμάτια των καρυδιών που μποερεί να είναι και καρύδια πεκάν. 

Το κομμένο σε κύβους μήλο που ταιριάζει με το άμυλο της πατάτας το καλύπτετε με τον λίγο χυμό του λεμονιού ή του γλυκολέμονου για να μην μαυρίσει. Μην προσθέσετε περισσότερο λεμόνι διότι οι λεμονάτες πατάτες είναι εξαιρετικά δύσπεπτες. Με ένα κουτάλι βάζετε το αραιό γιαούρτι πάνω στην σαλάτα και αλέθετε μαύρο πιπέρι πάνω του αν θέλετε.
Το καλοκαίρι η σαλάτα αυτή σερβίρεται κρύα.

Share