Κριθάρι κατσαρόλας

Υλικά

κριθάρι

ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ψωμί

καρότα 

πράσο

σέλινο 

Herba­mare ή γκρίζο θαλασσινό αλάτι 

σκόρδο 

μαϊντανό

Εκτέλεση

Brown, 20081 ώρα 40′ 

Ξεπλένετε το μουλιασμένο κριθάρι και το βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα όπου το νερό έχει ύψος διπλάσιο του κριθαριού. Το μαγειρεύετε για 25′ ελέγχοντας αν υπάρχει αρκετό νερό. Σε μια άλλη κατσαρόλα τοποθετείτε τα καρότα, το πράσο, το σέλινο και  το κριθάρι. Γεμίστε πάλι με νερό που έχει διπλάσιο ύψος απ’ αυτό του μείγματος. Το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 50′ προσθέτοντας νερό όταν χρειάζεται. 

Μετά τα 50′ προσθέτετε λίγο Herba­mare ή γκρίζο θαλασσινό αλάτι και δοκιμάζετε τη γεύση. Αν χρειάζεται συμπληρώνετε αλάτι. Σιγοβράστε για άλλα 10′, σβήστε το μάτι και κρατήστε την κατσαρόλα σκεπασμένη. Το μείγμα πρέπει να είναι κρεμώδες και υγρό όχι όμως νερουλό. 

Σε ένα τηγάνι βάλτε ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και καλύψτε τον πάτο του. Τηγανίστε για λίγα λεπτά τις φέτες του ψωμιού και από τις δύο πλευρές σε μεσαία φωτιά. Μετά τρίψτε το σκόρδο στις δύο πλευρές της κάθε φέτας. Τις βάζετε σε πιατέλα και προσθέτετε πάνω τους το μείγμα από την κατσαρόλα. Διακοσμήστε με τα φύλλα του μαϊντανού. Η συνταγή αυτή είναι δυναμωτική και μετακινεί την ενέργεια του σώματος προς τα επάνω. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top