Μαγιονέζα με σαφράν

Υλικά

Υλικά (για 175 ml)

1 πρέζα νημάτων σαφράν

1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό

2 κρόκοι αυγών ελεύθερης βοσκής βιολογικοί

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

150 ml λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά το δεύτερο)

Εκτέλεση

Vijayakar, 2005    

Βάλτε τα νήματα σαφράν σε ένα μπωλ. Προσθέστε το ζεστό νερό και αφήστε το σαφράν σ΄ αυτό για 10 λεπτά. Σε ένα άλλο μπωλ αναμείξτε τους κρόκους και τον χυμό του λεμονιού και προσθέστε το νερό με το σαφράν. Κτυπήστε έως ότου πήξει ελαφρά. Συνεχίστε με γρήγορο ρυθμό προσθέτοντας όμως το λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με μικρή αλλά συνεχή ροή έως ότου η μαγιονέζα γίνει πηχτή και κρεμώδης. Καρυκεύστε με αλάτι γκρίζο θαλασσινό και αν θέλετε με πιπέρι. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top