Μους σοκολάτα

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 πλάκα κουβερτούρα Νes­tle ή ΙΟΝ 220–250 gr.

1/2 ποτήρι κρασιού Cognac

8 αυγά

1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη

1 πορτοκάλι χυμό με το ξύσμα του

λίγο λικέρ Grand Marnier

Εκτέλεση

Συνταγή της Κας Μάρως Πρεβελάκη (η orig­i­nal γαλλική συνταγή ) 18–9‑2013

Αυτή είναι η αυθεντική γαλλική συνταγή. Η εκτέλεση είναι απλή.

Διαλύουμε τη σοκολάτα σε τηγάνι — κατσαρολάκι με το Cognac και βάζουμε στην άκρη το μείγμα. Χτυπάμε του κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα μας να γίνει λευκό. Κατόπιν χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μας σε πολύ σφικτή μαρέγκα. Χτυπάμε γρήγορα τη μαρέγκα να μη βγάλει νερό. Βάζουμε τη σοκολάτα στους κρόκους, προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα και προσέχουμε να μην αραιώσει πολύ.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα προηγούμενα υλικά με τη μαρέγκα με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και προς Θεού, όχι με σύρμα. Ρίχνουμε λίγο λικέρ Grand Marnier για άρωμα — αν θέλουμε. Προσωπικά το θεωρώ απαραίτητο. Τοποθετείτε τη μους σοκολάτα σε μπωλ σερβιρίσματος μεγάλο και αφήνετε να παγώσει για 3 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.

Θα ξετρελαθείτε με αυτή τη συνταγή. Κατάλληλη για τραπέζι, ακόμα και αν την κάνετε για πρώτη φορά. Οι οδηγίες είναι πολύ κατατοπιστικές και ακόμα και νέες μαγείρισσες θα την πετύχουν με την πρώτη φορά.
Καλή απόλαυση!

Ευχαριστούμε πολύ την Κα Μάρω Πρεβελάκη, που ζει στο Παρίσι, για την υπέροχη συνταγή και ελπίζουμε σύντομα ο ιστότοπός μας να αποκτήσει και άλλες δικές της γαλλικές συνταγές.

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top