Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης του Χρήστου Βέργαδου

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι σκληρό
20 gr. αλάτι
100 gr.  ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
600–650 ml νερό

Για την κρέμα:

500 ml γάλα
100 gr. σιμιγδάλι ψιλό
200 gr. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κ.σ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Για την επάλειψη:

300 gr.  ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

100 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Εκτέλεση

Όσοι χάσατε αυτή την υπέροχη συνταγή live στον Alpha, πάντα στη μεσημεριανή εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, Πρέσβειρας του ARISTON, για να δείτε την τεχνική και τα μυστικά της Μπουγάτσας Θεσσαλονίκης, όπως δεν έχουν ποτέ αποκαλυφθεί και να την κάνετε και στο δικό σας σπιτικό,
δείτε στο web tv Alpha, στο sec­tion ΕΛΕΝΗ, Μαγειρική, συνταγή 5/3/2015 την εκτέλεση της συνταγής.
Μία καταπληκτική συνταγή του Χρήστου Βέργαδου, που πραγματικά λίγωσε το” είναι” μας. Συγχαρητήρια Χρήστο, η συνταγή αυτή είναι καταπληκτική, ο συνδυασμός ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στις επαλείψεις των φύλλων ήταν τόσο εύγεστος, που μόνο με την αμβροσία των Θεών του Ολύμπου, όπως την έχω ονειρευτεί, μπορεί να συγκριθεί. Να την κάνετε oπωσδήποτε και στο δικό σας σπίτι, θα με θυμηθείτε!
Όσοι χάσατε αυτή την υπέροχη συνταγή live στον Alpha, πάντα στη μεσημεριανή εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, Πρέσβειρας του ARISTON, για να δείτε την τεχνική και τα μυστικά της Μπουγάτσας Θεσσαλονίκης, όπως δεν έχουν ποτέ αποκαλυφθεί και να την κάνετε και στο δικό σας σπιτικό,
δείτε στο web tv Alpha, στο sec­tion ΕΛΕΝΗ, Μαγειρική, συνταγή 5/3/2015 την εκτέλεση της συνταγής.
Μία καταπληκτική συνταγή του Χρήστου Βέργαδου, που πραγματικά λίγωσε το “είναι” μας. Συγχαρητήρια Χρήστο, η συνταγή αυτή είναι καταπληκτική, ο συνδιασμός ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στις επαλείψεις των φύλλων ήταν τόσο εύγεστος, που μόνο με την αμβροσία των Θεών του Ολύμπου, όπως την έχω ονειρευτεί, μπορεί να συγκριθεί. Να την κάνετε oπωσδήποτε και στο δικό σας σπίτι, θα με θυμηθείτε!

Εκτέλεση κρέμας:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το ARISTONΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ανακατεύουμε πάλι καλά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για την επάλειψη:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 300γρ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και τα 100γρ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εκτέλεση Ζύμης:

Βάζουμε στον κάδο με το γάντζο το αλεύρι, το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, το αλάτι και τα 3/4 του νερού ζυμώνοντας καλά προσθέτοντας αν χρειαστεί και το υπόλοιπο νερό μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι λείο και το οποίο δεν θα κολλάει στα τοιχώματα του κάδου. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια 600 γρ. (για μεγάλη μπουγάτσα) ή σε κομμάτια 300 γρ. (για μικρότερες μπουγάτσες). Σε κάθε κομμάτι ζύμης δίνουμε σχήμα μπάλας δουλεύοντας με το χέρι έτσι ώστε να έχει λεία επιφάνεια. Αλείφουμε καλά όλη τη μπάλα της ζύμης όπως και τον πάγκο εργασίας αλλά και τα ταψιά που θα ψήσουμε, με ένα μείγμα από ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια τα πιέζουμε με το χέρι μας για να τα ανοίξουμε σε σχήμα δίσκου, αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 20 λεπτά. Έπειτα ξεκινάμε το άνοιγμα αέρος. Παίρνουμε κάθε δίσκο ζύμης και τοποθετώντας το δεξί μας χέρι κάτω από αυτή και το αριστερό από πάνω ξεκινάμε τα πετάγματα πάνω από το κεφάλι μας με σκοπό να τα ανοίξουμε σε μεγάλο και πολύ λεπτό φύλλο. Κατόπιν με ένα μαχαίρι κόβουμε στη μέση το φύλλο και τοποθετούμε στο ένα από αυτά ένα μέρος της γέμισης η οποία πρέπει να είναι κρύα. Κλείνουμε τις άκρες σαν φάκελο πολύ αφράτα και τοποθετούμε αυτό το φάκελο ανάποδα επάνω στο δεύτερο φύλλο ζύμης το οποίο επίσης τυλίγουμε σε φάκελο. Τοποθετούμε την μπουγάτσα ανάποδα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 200°C για τουλάχιστον 30 λεπτά (στα μισά του ψησίματος αναποδογυρίζουμε την μπουγάτσα).

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top