Μάσκα για μαύρους κύκλους, Διατροφή

Εκτύπωση Συνταγής

5/2010

Δεν ενδείκνυται για παιδιά  και teenagers

Tο πρόβλημα των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, διορθώνεται κατά 90% με σωστή διατροφή. Το πρόβλημά σας  μπορεί να διορθώσει δραστικά, μόνο η αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες και η μάσκα πατάτας πού προτείνουμε, οπότε μην επενδύσετε σε κρέμες ματιών για μαύρους κύκλους. Οι κρέμες ματιών συστήνονται ως απαραίτητες από το aristonkitchen.gr για λίπανση της περιοχής των ματιών και είναι απαραίτητες καθημερινά για πρόληψη ή μείωση γραμμών και ρυτίδων, δεν βοηθούν  όμως καθόλου στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων. 

Αν έχετε μαύρους κύκλους πιθανότατα τρώτε πολύ κόκκινο κρέας ή έχετε έλλειψη σιδήρου. Ελαττώστε το όσο πιο πολύ μπορείτε και φάτε κόκκινο κρέας 1 φορά την εβδομάδα. Αντικαταστήστε τις πρωτεΐνες που παίρνατε από το κόκκινο κρέας, με ψάρι, θαλασσινά ή κοτόπουλο. Φάτε 2 φορές την εβδομάδα φακές και μία φορά την εβδομάδα σπανακόρυζο, δείτε τις αντίστοιχες συνταγές μας σχετικά με το πως θα τα φτιάξετε. 

Ενημερωθείτε από το sec­tion saute­ing, σχετικά με την χρήση του ουράνιου τόξου  στην διατροφή σας και προτιμήστε το πορτοκαλί και το κόκκινοΣολωμός, τόνος, πέστροφα, γαρίδες, καραβίδες, ρόζ γκρέιπφρουτ, φράουλες, μούρα  και ρόδια τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, όσο πιό πολλά μπορείτε. Αν είστε γυναίκα με αναιμία, τις μέρες τις περιόδου πάρτε ένα συμπλήρωμα σιδήρου. Πιείτε το συμπλήρωμα μαζί με φρεσκοστιμμένη πορτοκαλάδα για καλύτερη απορρόφηση.

Η μάσκα που ακολουθεί είναι η μόνη που εξαλείφει σημαντικά τους μαύρους κύκλους και άμεσα. Εφαρμόστε την 2 φορές την εβδομάδα ή όσο συχνά θέλετε. Διαλέξτε μία πατάτα  μεσαίου μεγέθους, σε σχήμα που όταν κοπεί θα  εφαρμόσει καλά κάτω από τα μάτια και θα  καλύψει όσο καλύτερα γίνεται  την προς θεραπεία περιοχή. Κόψτε την πατάτα στην μέση ή σε ροδέλες και καλύψτε τις δύο περιοχές με ένα κομμάτι την κάθε μία,  για 10 λεπτά περίπου. Αν δεν θέλετε να ξαπλώσετε για λίγο με τα μάτια κλειστά, βάλτε μία ελαστική κορδέλα μαλλιών για να  συγκρατήστε τις ροδέλες ή κρατήστε τις με τα χέρια κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Τα συστατικά της πατάτας θα εξαλείψουν τους μαύρους κύκλους στιγμιαία και για λίγες ώρες μετά την θεραπεία, ενώ  η αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες θα δώσει μόνιμη λύση. Ο περιορισμός  του κόκκινου κρέατος σε μία φορά κάθε 7 μέρες, δεν ενδείκνυται για παιδιά  και teenagers.

Οι φακές και τα φρέσκα κόκκινα φρούτα και λαχανικά (που είναι πιό δυνατά σε αντιοξειδωτικά) στην διατροφή σας θα βοηθήσουν την γενικότερη εμφάνιση του δέρματός σας.

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top