Make up, The best

Εκτύπωση Συνταγής

4/2008

Για την επιλογή του make up σας που είναι η πιο σημαντική και κρίσιμη επιλογή του συνόλου της εμφάνισής σας, μην χάνεστε στις χιλιάδες δυνατές επιλογές.

1. η καλύτερη  επιλογή make up, είναι το make up της La Prairie. Είναι ότι καλύτερο έχει βγει ποτέ και  καμία εταιρεία δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει. Είναι πανάκριβο, γύρω στα 130 euro σε όλες τις χώρες και θα χρειαστείτε 2 τόνους, ένα για το χειμώνα και ένα για το καλοκαίρι. Κρατάει για περίπου 6 μήνες με καθημερινή χρήση και έχει ενσωματωμένο con­siler στο πάνω μέρος του, στο σωστό τόνο. Τουλάχιστον δεν θα χρειαστείτε con­siler. Θα επιλέξετε το χρώμα κάθε εποχής με τρομερή προσοχή. Ποτέ βιαστικά στο κατάστημα πώλησης. Ζητήστε όσο δείγματα θέλετε, υπάρχουν όλα τα χρώματα σε δείγματα μιας χρήσης και οι πωλήτριες οφείλουν να σας τα προμηθεύσουν.  Δοκιμάστε τα  στο σπίτι σας και με πρωινό φωτισμό και με βραδινό. Σημειώστε τον τόνο που σας πήγε καλύτερα. Αγοράστε τον. Κάντε το ίδιο για τον τόνο της καλοκαιρινής σεζόν, αν ξεκινήσατε με τον χειμερινό. Μην φοράτε τον ίδιο τόνο χειμώνα καλοκαίρι. Παραπονεθείτε στην διεύθυνση του καταστήματος, αν η πωλήτρια δεν σας δίνει τα δείγματα make up που ζητάτε.

2. Αν έχετε  low bud­get, μην στεναχωριέστε καθόλου. Το make up, FACE AND BODY της MAC είναι επίσης καταπληκτικό. Αραιώστε το στα χέρια σας με 2 σταγόνες νερό. Επιλέξτε τον σωστό τόνο μέσα στο κατάστημα της mac, γιατί δείγματα δεν υπάρχουν. Είναι μεγάλο μπουκάλι και κρατάει για πολύ καιρό, ωστόσο αν δεν το καταναλώσετε μέσα σε 2 χρόνια, πετάξτε το και πάρτε φρέσκο. Ακολουθείστε και σε αυτήν την λύση, διαφορετικούς τόνους χειμώνα καλοκαίρι.

3. Μην δοκιμάσετε κανένα άλλο make up. Aυτά είναι τα καλύτερα. Κάντε ταπ ταπ στο πρόσωπό σας, για να πάρετε το πολύ make up, με ρολό τουαλέτας. Χρησιμοποιήστε το ολόκληρο, όχι φύλλο φύλλο, περνώντας ταμποναριστά από όλο το πρόσωπο. Το make up της La Prairie, δεν χρειάζεται νεράκι για να δείχνει φυσικό.

4. Πούδρα, αν χρησιμοποιείτε δοκιμάστε της Guer­lain, mete­orites. Aρκετά καλή και η Sis­ley. Η καλύτερη και η μόνη αόρατη, η ΑLMADO CELLULA, μόνο στην Ιαπωνία.

5. Φρεσκάδα πρωί – βράδυ και λάμψη θα σας δώσει πάνω από το make up στα μάγουλα, το up-light­ing της Clin­ique. Eίναι καταπληκτικό για πρωί και βράδυ, έχει διάφορα χρώματα αλλά προτιμήστε το 01 nat­ur­al για να σας δώσει μόνο γυαλάδα. Δεν το βρήκα στην Ελλάδα τον Ιανουάριο που το έψαξα.

6. Μάγουλα λουλουδιαστά και κοριτσίστικα, μόνο το pinch your cheeks της Ori­gins. Πάλι Κολωνάκι σας στέλνω, περάστε για cafe από το PIT, στην Κανάρη !
Eπίσης για μάγουλα πολύ καλό το νέο rouge της clin­ique,  fresh bloom, για  look nat­ur­al δοκιμάστε το χρώμα  01 peony.
Τer­ra­co­ta, Guer­lain φυσικά ή Sis­ley.

7. Μολύβια ματιών καλά, θα βρείτε και σε άγνωστες εταιρείες στο τμήμα των καλλυντικών ευρείας κατανάλωσης, εκεί που βρίσκονται τα πιό οικονομικά καλλυντικά. Δοκιμάστε τα πρώτα, να είναι σταθερά.
Της Guer­lain είναι πολύ μαλακά και φυσικά αν σας αρέσει το look nat­ur­al.
Της Estée Laud­er είναι όλα καλά. Ενώ του Dior είναι καλά μόνο αυτά που απ’ έξω είναι μαύρα, μην κάνετε το λάθος να πάρετε τα water­proof, αν σας αρέσουν οι επιλογές μου, δεν θα σας αρέσουν καθόλου.
Για μέσα στο μάτι, δοκιμάστε ασημί μολύβι και όχι άσπρο, είναι υπέροχο για πρωί και βράδυ.

8. Για τα χείλια το scrub χειλιών που μόνο το body shop έχει είναι απαραίτητο και το μόνο που υπάρχει για αυτήν τη δουλειά. Βάλτε το συχνά για να έχετε υπέροχα, βελούδινα χείλη. Τρίψτε τα χείλη σας να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και σκουπίστε αμέσως με το πετσετάκι προσώπου ή χαρτί. Έχετε πάντα liposan παντού. Στο αυτοκίνητο, στην τσάντα σας και δίπλα στο κρεβάτι. Το μπλε είναι ωραίο αλλά άχρωμο, οπότε προτιμήστε το κεράσι ή τη φράουλα.
Αν είστε high bud­get δοκιμάστε το lip balm της La Mer που είναι θεσπέσιο αλλά πανάκριβο ή της Sis­ley σε βάζο με ειδικό κουταλάκι για να μην μολύνετε το balm σας που όμως είναι πολύ λιπαρό.
Κραγιόν αν φοράτε, τα pure col­or της Estée Laud­er και τα rouge allure της Chanel είναι τα καλύτερα. Στρώνετε το κραγιόν πάντα με πινελάκι, έχει άλλο αποτέλεσμα. Το καλύτερο κόκκινο που ταιριάζει τέλεια και σε ξανθές και σε μελαχρινές και σε κοκκινομάλλες είναι  της Chanel, το rouge allure, num­ber 14 Pas­sion. Bάλτε, ταμπονάρετε με χαρτί τουαλέτας πολλές φορές, περάστε liposan και κυκλοφορείστε με φυσικά κόκκινα χείλια .

9. Μas­cara, για μεγάλες βλεφαρίδες

α. Chanel, extreme cils intense, χρώμα εννοείται noir jais 11
β. Dior­show, σε μαύρο, τέλεια αλλά ξεραίνεται γρήγορα.
γ. Estée Laud­er, για έντονο βλέμμα σε μαύρο φυσικά, κρατάει περισσότερο καιρό (δεν ξεραίνεται εύκολα)
δ. Για βραδινό μακιγιάζ και για βλεφαρίδες κάγκελο, χρησιμοποιείστε την βάση για πριν την mas­cara της Lancôme, έχει άσπρο χρώμα και δίνει μεγάλο όγκο στις βλεφαρίδες  μας.

10. Σκιές ματιών, κοιτάξτε τις Dior σε χρώματα  naturαl ή για βράδυ  σε χρώματα που αναδεικνύουν το φυσικό χρώμα των ματιών σας. Πχ. αν έχετε γαλάζια  ή πράσινα μάτια, δοκιμάστε το γαλάζιο, το μπλε, το πράσινο, το λιλά και τους διάφορους τόνους τους.. Αν έχετε hazel, δοκιμάστε το πράσινο, το μπλε, το λιλά και τα γήινα. Αν έχετε μαύρα, μαύρο μολύβι πατημένο και naturαl σκιά και αόρατο rouge ή ter­ra­cot­ta.
Πολύ καλές σκιές θα βρείτε στο body shop και σε εξαιρετικές τιμές.

11. Moλύβι χειλιών αν βάζετε, που δεν συστήνεται, επιλέξτε τουλάχιστον κάτι ακριβώς στον τόνο της φυσικής γραμμής των χειλιών σας, δηλαδή ελάχιστα πιο σκούρο από τα χείλια σας. Προσοχή, επικίνδυνο να φαίνεστε ψεύτικοι. Έχω δει πολύ ωραία τατουάζ χειλιών στην Νέα Υόρκη, αν δοκιμάσετε στην πατρίδα με τεράστια προσοχή και προσωπικό τσεκάρισμα χειλιών που έφτιαξε πρόσφατα η Αισθητικός που θα εμπιστευτείτε για κάτι τόσο μόνιμο.

12. Μολύβι φρυδιών. Το καλύτερο που υπάρχει είναι το άχρωμο του Givenchy, mis­ter eye­brow. Eίναι απίθανο και για άντρες. Θα στρώσει τα φρύδια σας, γιατί έχει κόλλα και θα δείχνετε υπέροχοι ακόμα και αν έχετε καιρό να καθαρίσετε τα φρύδια σας. Δυστυχώς, δεν θα βρείτε πουθενά ξύστρα για να το ξύσετε. Καλό για στρώσιμο φρυδιών και της AVEDA στα φαρμακεία ή στο HARVEY NICOLS.
Βγάλτε ελάχιστα και πολύ προσεκτικά τα φρύδια σας, μόνο τα περισσεύματα. Είμαστε στο 2008 και το βγάλσιμο φρυδιών είναι ξεπερασμένο και μεγαλώνει. Ωστόσο μπορείτε να κουρεύετε τα φρύδια σας με ψαλίδι ή ειδικά ξυραφάκια φρυδιών, που όμως δεν θα βρείτε  απ’ όσο ξέρω στην  Ελλάδα. Αν δεν μπορείτε με τα φρύδια σας, τα καλύτερα φρύδια στην Αθήνα κάνει η Κα Μαρίνα Φυσάκη, Εξάρχεια. (η προσωπική μακιγιέζ για πάνω από 40 χρόνια, της επίσης τελειομανούς Αλίκης Βουγιουκλάκη, τηλέφωνο 210–3604700).

Με πολλή αγάπη,
Από τον Χάρη, που σας λατρεύει (up dat­ed 6/5/2010)

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top