Κέικ σιροπιασμένο με Ινδική Καρύδα

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

4 αυγά χωρισμένα

150 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 

1 φλυτζάνι και 4 κουταλιές ζάχαρη

2 φλυτζάνια αλεύρι

2 φλυτζάνια καρύδα

3 γεμάτα κουταλάκια Bak­ing Powder

3/4 φλυτζανιού γάλα ή γάλα καρύδας

ελάχιστο αλάτι

Για το σιρόπι :

3 φλυτζάνια νερό

2 φλυτζάνια ζάχαρη

1 ξύλο κανέλα

λίγη φλούδα λεμόνι

2 κουταλιές χυμό λεμόνι

Για την επικάλυψη :

40 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ

4–5 κουταλιές γάλα ή γάλα καρύδας 

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καρύδα, το Bak­ing Pow­der και ελάχιστο αλάτι και αφήνουμε στην άκρη. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και βάζουμε στο mix­er μας τα ασπράδια, τα οποία χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα. Όταν πήξουν προσθέτουμε 4 κουταλιές ζάχαρη και σταματάμε το mix­er. Bγάζουμε τη μαρέγκα από το μπωλ του mix­er και χωρίς να το πλύνουμε βάζουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους και όταν αναμειχθούν καλά προσθέτουμε το μισό γάλα (καλύτερα να είναι γάλα καρύδας) και το μισό μείγμα αλεύρι, καρύδα, Bak­ing Pow­der και ελάχιστο αλάτι. Στη συνέχεια βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και όταν ενωθούν καλά προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα αλεύρου. Σταματάμε το mix­er και προσθέτουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ τη φόρμα του κέικ μας, που πρέπει να είναι χωρίς τρύπα Νούμερο 28–30 και κατόπιν πασπαλίζουμε με αλεύρι πρώτα και καρύδα μετά. Προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε όπως πάντα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε σε κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλλα και τη φλούδα λεμονιού για 8 λεπτά και μετά προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Περιχύνουμε το γλυκό μας, όσο είναι ακόμα ζεστό, με το ζεστό σιρόπι που ετοιμάσαμε και αφήνουμε 15 λεπτά να απορροφηθεί καλά το σιρόπι. Όταν απορροφήσει το σιρόπι, σε κατσαρολάκι έχουμε βάλει 40 gr. κουβερτούρα και 4–5 κουταλιές γάλα καρύδας και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Με το μείγμα κουβερτούρας περιχύνουμε το κέικ μας.

Kαλοφάγωτο!!

Share