Κέικ με λωτούς και γλάσο σοκολάτας, της Εύας Παρακεντάκη

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

2 λωτοί μεγάλοι

2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

150 gr. ARISTON, SOFT 220 g_χωρίς λακτόζη

1 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή

2 αυγά

1 κ.γ. κανέλα

1/3 κ.γ. γαρύφαλλο

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 πρέζα αλάτι

100 ml χυμό πορτοκάλι

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

λίγα καρύδια ψιλοκομμένα

Για το γλάσο σοκολάτας :

200 gr. σοκολάτα κουβερτούρα

50 gr. ARISTON, SOFT 220 g_χωρίς λακτόζη 

1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τους λωτούς (οι οποίοι πρέπει να είναι πολύ ώριμοι, κατακόκκινοι, σχεδόν λιωμένοι), βγάζουμε τα σποράκια και τους χτυπάμε στο μούλτι.

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ARISTON, SOFT 220 g_χωρίς λακτόζη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Μέσα στο χυμό πορτοκάλι ρίχνουμε τη σόδα, ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στα αυγά και τον πολτό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το αλεύρι. Χτυπάμε καλά και τέλος ρίχνουμε λίγα καρύδια μέσα. 

Αδειάζουμε το μείγμα σε στενόμακρη φόρμα την οποία έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35–40 λεπτά. 

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα το ΑRISTON, SOFT 220 g_χωρίς λακτόζη και το μέλι.
Αφού κρυώσει το κέικ, το περιχύνουμε με το μείγμα της κουβερτούρας. 

Share