Αντιγηραντικά Μπαχαρικά

Εκτύπωση Συνταγής

Όλα τα μπαχαρικά έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.


Τα μοσχοκάρυδα, η κανέλλα, η κιτρινόριζα (στο κάρυ), το κάρδαμο, η τριγωνέλλα, το σινάπι και το τζίντζερ υπήρξαν στο παρελθόν συντηρητικά τροφών, χάρη των πολλών αντιοξειδωτικών που περιέχουν.


Το μαύρο πιπέρι έχει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση, το κάρδαμο παρέχει υψηλή αντιοξειδωτική προστασία, ενώ η κανέλλα διεγείρει τους υποδοχείς της ινσουλίνης, αυξάνοντας την ικανότητα των κυττάρων στην χρησιμοποίηση γλυκόζης. Η κανέλλα ρίχνει το σάκχαρο του αίματος και μειώνει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια και αυξάνει τη μνήμη. Αυτός είναι ο λόγος που την χρησιμοποιούμε και στα αντιγηραντικά πρωινά μας, μέσα στο τσάι, σε μορφή ξυλαράκι.


Τα δύο που συνιστώνται περισσότερο εδώ για τις πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, είναι το τζίντζερ και η κουρκούμη ή κιτρινόριζα. Βοηθούν στη μείωση της LDL (κακής χοληστερόλης ),βοηθούν στην αποφυγή θρόμβων και μειώνουν την πίεση του αίματος .
Φάτε το τζίντζερ ωμό στις σαλάτες σας, για καλύτερα αποτελέσματα.
Η κιτρινόριζα είναι ένα από τα μπαχαρικά του Ινδικού κάρυ και καταπολεμά αποτελεσματικά τη φλεγμονή. Μαγειρέψτε με κάρυ κρέας, κοτόπουλο και λαχανικά.

Δες στις συνταγές μας, το κοτόπουλο με κάρδαμο ή κάρυ της φίλης μας Κλαίρης Μιχαήλ (είναι orig­i­nal ινδική, από τον Ινδό κουνιάδο της και είναι θεσπέσια)

Με πολλή αγάπη,

από τον Χάρη που σας λατρεύει!

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top