Οι Πνεύμονες

Εκτύπωση Συνταγής

27-04-2010

Με αυτούς εισπνέουμε οξυγόνο που διανέμεται στο σώμα μας και αποβάλλουμε διοξείδιο του άνθρακα. Καθήκον τους όμως είναι και η διαχείριση της ενέργειας στο σώμα του Qi, που κινείται μέσω 14 καναλιών ενέργειας. Το Qi απορροφάται όταν εισπνέουμε και έτσι δυναμώνει το αίμα και τα κανάλια ενέργειας. Οι πνεύμονες εκπνέουν ακάθαρτο αέρα και Qi. Αν διαταραχθεί η ικανότητά τους να συντηρήσουν την ανταλλαγή αυτή τότε πονά το στήθος μας, υποφέρουμε από βρογχίτιδα ή άσθμα.           
Οι δύο πύλες των πνευμόνων είναι η μύτη και το δέρμα. Η κατάσταση των δύο πυλών μας δείχνει την δύναμη των πνευμόνων. Το δέρμα θεωρείται ο τρίτος πνεύμονας και υγεία του αντανακλά την υγεία των πνευμόνων. Όταν οι πνεύμονες λειτουργούν σε ισορροπία η αναπνοή μας είναι ισορροπημένη, η ενέργεια μας υψηλή, το ανοσοποιητικό και το κυκλοφορικό δυνατά, οι κενώσεις τακτικές, ενώ είμαστε ήρεμοι.           
Οι απώλειες στην ζωή μας γεμίζουν λύπη και οι πνεύμονες πρέπει να την διαχειριστούν. Αν η μελαγχολία μας δεν εκφραστεί οι πνεύμονες γίνονται αδύναμοι, το ανοσοποιητικό υποφέρει και ο άνθρωπος έχει δύσκαμπτη συμπεριφορά. Υπάρχει δυσκολία στην αναπνοή, συχνές αναπνευστικές λοιμώξεις, αφυδατωμένο δέρμα, χρόνια ακμή και ροδόχρους ακμή.           
Οι αδύναμοι πνεύμονες εκδηλώνονται με σφίξιμο στο στήθος, αναπνευστικές δυσκολίες, βρογχικούς σπασμούς, βήχα, έκζεμα, δερματίτιδα, ωχρό πρόσωπο, πόνο στο στήθος, ακατάλληλη εφίδρωση, αδυναμία, αύξηση βάρους, αδυναμία εισπνοής, λύπη, καχυποψία (Ting et al, 2009).           
Αν η ενέργεια των πνευμόνων έχει εξαντληθεί, στα όνειρά μας εμφανίζονται λευκά αντικείμενα και σκληροί άνθρωποι. Βλέπουμε παράξενα μεταλλικά αντικείμενα ή πετάμε στον αέρα.           
Όταν οι πνεύμονες είναι υπερδραστήριοι η αναπνοή μας είναι κοντή, η βλέννα κίτρινη ή πράσινη, παθαίνουμε ιγμορίτιδα, βρογχικές λοιμώξεις, οξύ πόνο στο στήθος, δεν ιδρώνουμε, το δέρμα και τα μαλλιά μας είναι ξηρά, έχουμε ακμή, δερματικά προβλήματα, ερυθήματα.           
Αν η ενέργεια στους πνεύμονες είναι υπερβολική τότε στα όνειρά μας είμαστε τρομαγμένοι, κλαίμε ή πετάμε στον αέρα.           
Το ταίρι των πνευμόνων είναι το παχύ έντερο όπου αν η ενέργεια διαταραχθεί στα όνειρα μας βλέπουμε αγρούς. Οι πνεύμονες και το παχύ έντερο ανήκουν στο ίδιο δίκτυο και παίζουν σπουδαίου ρόλο στο ανοσοποιητικό. Ανισορροπία στο δίκτυο αυτό εκφράζεται με βήχα, άσθμα, ιγμορίτιδα, κοντή αναπνοή, δυσκοιλιότητα, δερματικά, αλλεργίες και τροφικές δυσανεξίες. (Νι, 2008)

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top