Οι νεφροί

Εκτύπωση Συνταγής

Όταν οι νεφροί λειτουργούν ισορροπημένα έχουμε πολλή ενέργεια, εμπιστοσύνη και οι αισθήσεις μας είναι σε εγρήγορση. Τα οστά και τα δόντια είναι γερά. Τα μαλλιά μας είναι υγιή, η ακοή μας είναι οξεία, είμαστε οξύνοες και δημιουργικοί. Η λίμπιντο είναι υγιής όπως και το ουροποιητικό μας σύστημα. Οι νεφροί ρυθμίζουν την προμήθεια των υγρών στο σώμα μας, προμηθεύουν θερμότητα και ενέργεια σε άλλα ζωτικά όργανα, ακόμη και στον εγκέφαλο. Έτσι όταν αισθανόμαστε κουρασμένοι ας αναρωτηθούμε αν οι νεφροί μας είναι αδύναμοι. Πολύ σημαντικός είναι ο ρόλος των νεφρών στην καλή κατάσταση των οστών, του μυελού των οστών και των δοντιών.
Οι νεφροί αποθηκεύουν την ζωτική μας ουσία (Jing) που μας δίνεται στην γέννησή μας. Καθώς γερνάμε ξοδεύουμε Jing που έτσι μειώνεται, πράγμα που κάνει κατανοητή την σπουδαιότητα της προστασίας των νεφρών ενάντια στην γήρανση (Ting, 2009).
Η κατάσταση των οστών, των δοντιών και των μαλλιών μας είναι ο καθρέφτης της κατάστασης των νεφρών μας.Η ζωτική μας ουσία είναι συνδυασμός της αναπαραγωγικής ουσίας που προέρχεται από τα τρόφιμα και τον αέρα. Οι νεφροί επεξεργάζονται το συναίσθημα του παρελθόντος και του παρόντος φόβου. Όταν ο φόβος είναι μια συνεχής νοητική κατάσταση, η έκκριση της αδρεναλίνης είναι αδιάλειπτη με αποτέλεσμα οι μύες και τα αιμοφόρα αγγεία να σφίγγουν και να συστέλλονται. Όταν ζούμε σε συνεχή πανικό και φόβο οι νεφροί μας φθείρονται, πονάει η πλάτη και οι αρθρώσεις μας, έχουμε προβλήματα στα οστά και τα δόντια, δυσλειτουργία του ουροποιητικού μας συστήματος και κατάθλιψη (Ting, 2009).
Οι νεφροί αντιστοιχούν στην αίσθηση της ακοής και το ταίρι των νεφρών είναι η ουροδόχος κύστη. Η προέκταση της ενέργειας τους κατευθύνεται προς τον μυελό των οστών και τα οστά μέσα στο σώμα μας ενώ εξωτερικά γίνεται εμφανής στα μαλλιά του κεφαλιού. Το σωματικό υγρό που αποτελεί εκδήλωση της ενέργειας των νεφρών είναι τα ούρα. Ο φόβος είναι το συναίσθημα που αντιστοιχεί στους νεφρούς ενώ η φωνητική του έκφραση είναι ο βαθύς αναστεναγμός ή το βογγητό. Όταν οι νεφροί είναι εξαντλημένοι στα όνειρά μας βλέπουμε πλοία και ανθρώπους που πνίγονται. Αισθανόμαστε ότι ξαπλώνουμε στο νερό και τρομάζουμε (Ni, 2008).
Τα συμπτώματα των αδύναμων νεφρών είναι η χαμηλά ενέργεια, ο υπερβολικός φόβος, η ανικανότητα, η χαμηλή λίμπιντο, το χλωμό δέρμα, η στειρότητα, τα κρύα χέρια και πόδια, το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών, τα προβλήματα ακοής και οι σκούροι κύκλοι στο κάτω μέρος των ματιών. Όταν υπάρχει υπερβολική ενέργεια στους νεφρούς στα όνειρά μας έχουμε την αίσθηση ότι η πλάτη έχει χωριστεί από την μέση μας και δεν μπορούμε να τεντωθούμε πλέον. Τα συμπτώματα των υπερδραστήριων νεφρών είναι νευρολογικά προβλήματα, αδυναμία συγκέντρωσης, μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος, πέτρες στους νεφρούς, πόνος χαμηλά στην πλάτη, αδύναμα γόνατα και ισχία, πρόωρη εκσπερμάτωση και υψηλή λίμπιντο. (Ting, 2009)
Το πλεόνασμα των σωματικών υγρών αποθηκεύεται στην ουροδόχο κύστη. Μέρος του πλεονάσματος αποβάλλεται με τον ιδρώτα και στις κενώσεις μας. Όταν η ενέργεια της ουροδόχου κύστης είναι ανεπαρκής, τότε στα όνειρά μας περπατάμε και πηγαίνουμε εκδρομές (Ni, 2008).
Τέλος, οι ασθένειες που προσβάλλουν το δίκτυο των νεφρών και της ουροδόχου κύστης προκαλούν συμπτώματα όπως απορρύθμιση της περιόδου, οστεοπόρωση, λουμπάγκο, αδύναμα άκρα, προβλήματα ακοής, αμνησία, ακράτεια, κατακράτηση υγρών, συχνή ούρηση την νύκτα, σεξουαλικές διαταραχές. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top