Ραβιόλια με Γέμιση Κολοκύθας

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 δόση ζύμη πάστας
½ της κούπας τριμμένο μετσοβόνε για το σερβίρισμα
ψιλοκομμένο δυόσμο και χοντροτριμμένο πιπέρι

Για τη ζύμη για pasta:

3 κούπες αλεύρι
1/8 κουταλάκι αλάτι
4 – 5 κανονικά αυγά χτυπημένα με 2 κουταλάκια ηλιέλαιο
1 ασπράδι για άλειμμα


Για τη γέμιση: 

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
½ του κιλού καθαρισμένο κίτρινο κολοκύθι
2/3 της κούπας ρικότα ή ανθότυρο
1 αυγό
2 λιαστές ντομάτες
1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1/2 της κούπας ψιλοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη ζύμη για την πάστα:

Σ΄ ένα μεγάλο μπωλ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι. Κάντε στο κέντρο ένα λάκκο κι αδειάστε τα 4 αυγά αφού πρώτα τα ανακατέψετε με λάδι. Παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι από τριγύρω, ζυμώστε σε ζύμη μαλακιά κι εύπλαστη, που να μην κολλάει στα χέρια. Αν η ζύμη είναι πολύ σκληρή, προσθέστε κι άλλο αυγό. Εναλλακτικά, βάλτε όλα τα υλικά στο μπωλ του μίξερ και δουλέψτε τα με το γάντζο, ώσπου να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης. Βγάλτε τη στον πάγκο της κουζίνας και ζυμώστε τη με τα χέρια, να γίνει λεία και γυαλιστερή. Για να χρωματίσετε την πάστα, αλέστε στο πολυμίξερ 150 gr. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, ζεματισμένο και στραγγισμένο πολύ καλά. Ανακατέψτε και ζυμώστε τον πουρέ σπανάκι με τη ζύμη της πάστας. Καλύψτε τη με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τη να σταθεί 1 ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάστε τη γέμιση. Αν χρησιμοποιήσετε ξερές λιαστές ντομάτες, βάλτε τες να σταθούν σε νερό 2- 3 ώρες, στραγγίστε τες καλά, ψιλοκόψτε τες και σοτάρετέ τες μαζί με το σκόρδο στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Τρίψτε το κολοκύθι και ζεματίστε το. Στραγγίστε το καλά, να φύγουν τα νερά. Βάλτε το σ΄ ένα μεγάλο μπωλ με τη ρικότα, το αυγό, τα σοταρισμένα υλικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι ανακατέψτε καλά το μείγμα. Βάλτε το στο ψυγείο για 30′. Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε 6 πολύ λεπτά σχεδόν διάφανα φύλλα 30 χ 10 εκ. Αν έχετε μηχανή για πάστα, περάστε τη ζύμη από το νούμερο 1 έως το 9. Κόψτε από το φύλλο ζυγό αριθμό στρογγυλών δίσκων, χρησιμοποιώντας κουπ πατ με διάμετρο 8 εκ. Βάλτε πολύ λίγη από τη γέμιση στο κέντρο των μισών δίσκων κι αλείψτε την περιφέρεια τους με λίγο ασπράδι. Καλύψτε με τους υπόλοιπους δίσκους και πιέστε τους να κολλήσουν στην περιφέρεια. Βράστε τα ραβιόλια 4′ – 5′, σε αλατισμένο νερό με 1 κουταλάκι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και σερβίρετέ τα σε ζεστά πιάτα. Πασπαλίστε τα με το τριμμένο τυρί, το ψιλοκομμένο δυόσμο και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Share