Ο Pastry Chef Xρήστος Βέργαδος είναι ο spokesperson του νέου προϊόντος της ARISTON

Εκτύπωση Συνταγής

Απολαύστε την πρώτη τηλεοπτική παρουσίαση του νέου μας προϊόντος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, ΕΛΕΝΗ στον Alpha την Πέμπτη 4-12-2014, όπου ο pas­try chef θα μας ετοιμάσει σιροπιαστά, υπέροχα σαραγλί, καταϊφάκια και μπακλαβαδάκια, για να μυρίσει υπέροχα κάθε ελληνικό σπιτικό.

Ο Χρήστος Βέργαδος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Η οικογένεια του διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια ζαχαροπλαστείο εκεί, στο οποίο και εργάζεται παράλληλα, έτσι εύλογα το μικρόβιο της ζαχαροπλαστικής δεν άργησε να μπει στο μυαλό του. Σπούδασε σε ιδιωτική σχολή για δύο χρόνια κατά τα οποία διακρίθηκε σε αρκετούς διαγωνισμούς. Το 2009 συνεχίζει τις σπουδές του στη Γαλλία στο E.N.S.P (École Nationale Supérieure de Pâtis­serie), υπό τη διεύθυνση των δυο κορυφαίων chef ζαχαροπλαστικής Y. Thuries και A. Ducasse. Συνέχισε την κατάρτισή του παρακολουθώντας σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με θέμα τις τεχνικές ζάχαρης, καραμέλας, σοκολάτας, γαμήλιες τούρτες κ.α. Εκμεταλλευόμενος την ειδίκευση του πάνω στις τεχνικές αυτές, ξεκινάει σταδιακά να δημιουργεί και τα πρώτα κομμάτια εικαστικής ζαχαροπλαστικής. 

Το Φεβρουάριο του 2009 παρουσιάζει στην έκθεση αρτοποιίας — ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑ το Sweet Fash­ion by C. Ver­ga­dos, την πρώτη ολοκληρωμένη επίδειξη μόδας με ρούχα και αξεσουάρ κατασκευασμένα από υλικά ζαχαροπλαστικής. Ακολουθεί το Sweet Fash­ion 2 by C. Ver­ga­dos το Φεβρουάριο του 2011 το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις μέσα από την προβολή τους σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Αξίζει να αναφερθεί ότι δουλειά του παρουσιάστηκε και στο κρατικό κανάλι της Γαλλίας TF2. Παράλληλα συνεργάζεται με περιοδικό γαστρονομίας της εφημερίδας «Έθνος». Συμμετέχει ως ομιλητής στο διήμερο συμπόσιο «Η φιλοσοφία του φαγητού στην κοινωνία μέσα από τις τέχνες» έχοντας ως θέμα του την εικαστική ζαχαροπλαστική, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. 

Το καλοκαίρι του 2012 αναλαμβάνει pas­try chef στο βραβευμένο με ένα αστέρι Miche­lin του Fran­cois Gag­naire στην νότια Γαλλία. Το Σεπτέμβριο του 2013 το Sweet Fash­ion by C. Ver­ga­dos ταξίδεψε στο Mon­tre­al του Καναδά κερδίζοντας τις εντυπώσεις! Το καλοκαίρι του 2014 αναλαμβάνει pas­try chef στο εστιατόριο Jack­ie O’ της Μυκόνου. Γνωρίζοντας την αξία της σωστής κατάρτισης αποφάσισε να μεταδώσει τις γνώσεις του σε μαθητές καθώς τα 9 τελευταία χρόνια διδάσκει ζαχαροπλαστική στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top