Ντομάτες Γεμιστές Βιργινίας

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

14 ντομάτες
2 κολοκύθια ψιλοτριμμένα
2 μελιτζάνες ψιλοτριμμένες
1 φλυτζάνι ρύζι Uncle Ben’s
1 φλυτζάνι 3αλφα Ρύζι Γλασσέ
1 πατάτα ψιλοτριμμένη
1 ματσάκι μαϊντανό
10 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
λίγο δυόσμο
1 σακουλάκι κουκουνάρι
1 χούφτα σταφίδες μαύρες
1 κουταλάκι ζάχαρη στο εσωτερικό κάθε ντομάτας
λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για το τσιγάρισμα
1 φλιτζάνι λάδι

Εκτέλεση

(της Βιργινίας Γεωργιλή Πατέρα)

«Οι καλύτερες που φάγατε ποτέ», το μυστικό τους είναι τα πολλά κρεμμύδια.

Πλένουμε τις ντομάτες και κόβουμε με ένα μαχαίρι ένα καπάκι από το πάνω μέρος τους. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τους σπόρους και αφαιρούμε την ψίχα τους. Το υλικό τους το κρατάμε σε ένα μπωλ. Αλατοπιπερώνουμε τις ντομάτες στο ταψί τις τοποθετούμε στο ταψί και ρίχνουμε μέσα τους την ζάχαρη.
Πλένουμε τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, την πατάτα και τα κρεμμύδια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα που ήδη έχουμε ρίξει ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και τα τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια ρύζι τα γυρνάμε και αυτά 5 – 6 φορές στην κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε τον πολτό της ντομάτας (κρατάμε ένα ποτήρι), τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον δυόσμο, το κουκουνάρι και τις σταφίδες, αφήνουμε το μίγμα να βράσει. Γεμίζουμε τις ντομάτες μας με το υλικό και τις καπακώνουμε. Ρίχνουμε λάδι, το ποτήρι της ντομάτας και πασπαλίζουμε με λίγο γαλέτα. Ψήνουμε στους 180- 200 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά με ώρα. 

Share