Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με κιμά

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

7 ντομάτες 

5 πιπεριές 

4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά 

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 

8–10 κουταλιές της σούπας Pecori­no Romano AURICCHIO 

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 

7 κουταλιές ρύζι για γεμιστά 

αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη για το εσωτερικό των ντομάτων 

5 κουταλιές  ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για το τσιγάρισμα του κιμά 

4 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για την προετοιμασία των πατατών 

Εκτέλεση

Nτομάτες και πιπεριές γεμιστές με κιμά, παλιά σμυρναίικη συνταγή της Αγγελικής Τσακαλοπούλου ‑1986  

Αδειάζουμε τις ντομάτες από την ψίχα ανοίγοντάς τες από το πάνω μέρος, στραγγίζουμε το ζουμί με σουρωτήρι και το κρατάμε για τις πατάτες, ενώ την ψίχα της ντομάτας την χοντροκόβουμε. Τσιγαρίζουμε σε 5 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ τον κιμά, με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Ρίχνουμε την χοντροκομμένη ντομάτα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε αλάτι-όχι πολύ γιατί θα βάλουμε μετά Pecori­no Romano που είναι πολύ αλμυρό-και πιπέρι. Κατόπιν βάζουμε 10 κουταλιές της σούπας Pecori­no Romano. Ρίχνουμε το Pecori­no Romano σιγά-σιγά και ανακατεύουμε σε σβηστή φωτιά. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ρύζι και ανακατεύουμε μέσα στην κατσαρόλα, με τη φωτιά σβηστή. Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση. Στις ντομάτες βάζουμε στον πάτο 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη-δε βάζουμε ζάχαρη στις πιπεριές. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, ξεπλένουμε, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με 4 κουταλιές της σούπας ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Τοποθετούμε τα γεμιστά σε ταψί και ανάμεσά τους βάζουμε τις πατάτες αφού κάνουμε την προηγούμενη προεργασία. Περιχύνουμε τα γεμιστά μας μες τον χυμό τον ντομάτων που έχουμε κρατήσει αφού στραγγίξαμε με σουρωτήρι τα σπόρια. Βάζουμε στο φούρνο, 180 βαθμούς Κελσίου στην προτελευταία από κάτω προς τα πάνω σχάρα και ψήνουμε για 2 ώρες. Αν θέλουμε την πρώτη ώρα ψήνουμε τα γεμιστά σκεπασμένα με χαρτί bake ελαφρώς βρεγμένο. 

Share