Μελιτζάνες με φέτα και βασιλικό, του Chef Βασίλη Καλλίδη
Υλικά
4 κ.σ. ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL
6 μελιτζάνες σε χοντρές φέτες
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα ντοματάκια στο χυμό τους
1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
600 gr. φέτα θρυμματισμένη
7–8 κλαράκια βασιλικός ψιλοκομμένος
1/3 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
ΕΛΕΝΗ, 1–6‑2017
Σωτάρουμε το σκόρδο με 1/2 κ.σ. ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL για λίγα δευτερόλεπτα και προσθέτουμε την πιπεριά και τις ντομάτες και τα ντοματάκια χοντροκομμένα. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για ακόμα 7–8 λεπτά. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Τελευταία στιγμή προσθέτουμε τον βασιλικό.
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 1/2 κ.σ. ARISTON, 100% % ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL και σιγοψήνουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια φωτιά. Κάνουμε το ίδιο σε δόσεις μέχρι να ψηθούν όλες οι μελιτζάνες. Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε στρώσεις σε ένα γυάλινο σκεύος φούρνου ή ένα ταψάκι και ενδιάμεσα απλώνουμε τη σάλτσα και τη φέτα.
Πασπαλίζουμε με λίγη φέτα την επιφάνεια του φαγητού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 περίπου λεπτά.