Μάφιν με γιαρμά και μπανάνα (χωρίς ζάχαρη)

Υλικά

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι βιολογικής βρώμης (αν δεν υπάρχει στην περιοχή σας, μπορείτε να το παρασκευάσετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας νιφάδες ανεπεξέργαστης βρώμης για Quack­er. Χρησιμοποιήστε το μπλέντερ μέχρι να γίνουν φίνο αλεύρι) 

1 φλιτζάνι πίτουρο βρώμης βιολογικής

2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι γκρίζο θαλάσσης

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα (προαιρετικά)

½ φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό μήλου βιολογικού

½ φλιτζάνι πολτού γιαρμά λειωμένου στο μπλέντερ

2 κοφτά κουταλάκια του βιολογικού γλυκού βανίλια

1 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό

1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε μικρούς κύβους

1 γιαρμάς βιολογικός κομμένος σε μικρούς κύβους

λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για να βουτυρώσουμε

Εκτέλεση

Shin­tani, 2002  

Τοποθετούμε φόρμες για τα μάφιν (μικρά κέικ) στο φούρνο και τον θερμαίνουμε στους 180° C. Συνδυάζουμε το αλεύρι βρώμης, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλλα (προαιρετικά) σε ένα μεγάλο μπωλ. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε τον συμπυκνωμένο χυμό μήλου, τον πολτοποιημένο γιαρμά, τη βανίλια και το νερό. Προσθέτουμε το δεύτερο μείγμα στο πρώτο, ενώ αναμειγνύουμε τα υλικά και στο τέλος και τα κομμένα φρούτα. Συνεχίζουμε μέχρι να υγρανθεί το μείγμα και δεν το αναμειγνύουμε υπερβολικά.

Βγάζουμε τα ζεστά φορμάκια για τα μάφιν από τον φούρνο και τα βουτυρώνουμε με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα φορμάκια με το μείγμα και τα ψήνουμε περίπου 35 λεπτά. ( 1 μερίδα έχει 98 θερμίδες, 6,6 γρ. λίπος, 1,3 γρ. διαιτητικές ίνες, 10% πρωτεΐνη, 85% υδατάνθρακες, 5% λίπος). 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top