Κριθαράκι με Λαχανικά

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 πακέτο κριθαράκι
4 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 κρεμμύδι
2 φλάσκες μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
1 φλιτζάνι αρακά
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη τομάτα ΚΥΚΝΟΣ
2 φρέσκες τομάτες
4 κουταλιές άνηθο
200 gr. φέτα σε κομματάκια
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και αλατίζουμε. Τις αφήνουμε στο νερό και τις ξεπλένουμε. Ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, και σωτάρουμε τα κρεμμύδια που έχουμε ψιλοκόψει όπως και τα καρότα. Αμέσως ζεματάμε τον αρακά και τον σωτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια και τα καρότα. Μετά σωτάρουμε τις μελιτζάνες και το σκόρδο. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Βράζουμε για 15 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε και τον άνηθο.

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το κριθαράκι, το σουρώνουμε και το αδειάζουμε σε Pyrex. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τις φρέσκες τομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια, όπως και την φέτα. Ανακατεύουμε ελαφρά.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Εάν θέλουμε ρίχνουμε τριμμένο τυρί και πιπέρι. 

Share