Kατσικάκι μαριναρισμένο, ψημμένο σε κληματόβεργες της Chef Ρένιας Σίμωση

Υλικά

3 ½ κιλά κατσικάκι (όποιο μέρος του κρέατος σας αρέσει)

ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1 λεμόνι

2 κ.γ. δενδρολίβανο 

2 κ.γ. κύμινο σπόροι

2 κ.γ. θυμάρι

3–4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

φλούδες από 3 πορτοκάλια

κληματόβεργες

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε το κρέας και σκουπίστε το με ένα απορροφητικό χαρτί. Κόψτε το λεμόνι στα 2 και με τις κούπες του λεμονιού αλείψτε το κρέας με το χυμό του. Ετοιμάστε αρωματικό μείγμα με δενδρολίβανο, κύμινο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και κάντε τρύπες στο κρέας με ένα μαχαίρι και βάλτε μέσα τους το μείγμα. Το υπόλοιπο αλείψτε το στο κρέας καλά να πάει παντού. Βάλτε το κρέας στο ψυγείο από βραδύς ή μερικές ώρες πριν το ψήσιμο για να μαριναριστεί με τα αρώματα των μπαχαρικών. Ξεπλύνετε τις κληματόβεργες να φύγουν τυχόν χώματα βάλτε τις στο νερό από το προηγούμενο βράδυ για να πάρουν υγρασία. Φτιάξτε ένα πλέγμα με αυτές στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού. Ο στόχος είναι το κρέας να ακουμπάει μόνο στις κληματόβεργες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Αλείψτε το κατσικάκι με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, βάλτε τις πορτοκαλόφλουδες από πάνω και μέσα στο ταψί και μετά στο φούρνο. Ανά μισή ώρα αλείφετε το κρέας με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Για κάθε κιλό κρέατος υπολογίστε ψήσιμο περίπου 40–45 λεπτά. Θα είναι ψημένο όταν το κρέας χωρίζει από τα κόκκαλα. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το για 5 ‑7 λεπτά πριν το κόψετε.  

Σημείωση: μπορείτε να βάλετε και φλούδες νεραντζιού αν σας αρέσει αντί πορτοκαλιού. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top