Καθαρισμός Προσώπου

Εκτύπωση Συνταγής

5/2008 

Ο βαθύς καθαρισμός διευκολύνει την παραγωγή κολλαγόνου, μιας Πρωτεΐνης που υποστηρίζει και ανανεώνει την επιδερμίδα, γι’αυτό εκτός από τους καθημερινούς καθαρισμούς, μια φορά την εβδομάδα, πριν ξεκινήσετε την εβδομαδιαία περιποίηση και αφού πλύνετε το πρόσωπο κάντε ένα ατμόλουτρο με χαμομήλι ή ευκάλυπτο.
Το ατμόλουτρο είναι εύκολο και σύντομο. Σκύψτε για λίγα λεπτά πάνω από την  κατσαρόλα με το χαμομήλι ή τον ευκάλυπτο  που βράζει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή  αμέσως αφού κλείσετε τη θερμοκρασία, έχοντας καλύψει το κεφάλι με μία πετσέτα, για να συγκρατείτε τον ατμό. Αμέσως μετά πλένετε το πρόσωπο με κατάλληλο σαπούνι ή γαλάκτωμα. Κάντε πρώτα σαπουνάδα στα χέρια και μετά περάστε το πρόσωπο. Τρίψτε με πετσετάκι προσώπου για καλύτερη απολέπιση. Στη συνέχεια βάλτε υποχρεωτικά μάσκα για καλύτερη ανανέωση και τροφή της επιδερμίδας σας.
Ο σωστός καθαρισμός είναι απαραίτητος για να απελευθερωθεί η επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα. Το δέρμα αποβάλλει νεκρά κύτταρα κάθε 6 ώρες. Τα νεκρά κύτταρα κάνουν το δέρμα να φαίνεται κουρασμένο και θαμπό.
Πλένετε τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα το πρόσωπό σας, με καθαριστικό της επιλογής σας ή με γαλάκτωμα που είναι καλύτερο για δέρματα άνω των 30 ετών. Πάντως είναι καλό να χρησιμοποιούμε σαπούνι 1 ‑2 φορές την εβδομάδα και σε ηλικίες άνω των 30, αρκεί να ξεπλένουμε το πρόσωπο καλά, τουλάχιστον 20 φορές με νερό βρύσης Όταν αισθάνεστε ότι η επιδερμίδα  σας τραβάει, δεν φταίει το σαπούνι αλλά το γεγονός ότι δεν έχετε ξεπλύνει το δέρμα σας  αρκετά καλά.

Να θυμάστε τους παρακάτω κανόνες για τον καθαρισμό 

1. Μην τρίβετε δυνατά το πρόσωπο, τα τραβήγματα κάνουν ρυτίδες.
2. Χρησιμοποιείτε μέτρια θερμοκρασία νερού και πάντα πετσετάκια για καλύτερη απολέπιση. Ξεπλένετε πάντα 20 φορές.
3. Καμία κρέμα δεν μπορεί να απορροφηθεί απο την επιδερμίδα, αν οι πόροι δεν είναι καθαροί. Όταν βάζετε σαπούνι, γαλάκτωμα ή κρέμα τροφής βρέχετε πάντα τα δακτυλά σας.
4. Μετά τον καθαρισμό βάζουμε λοσιόν για να πάρουμε τυχόν υπολείματα που άφησε το καθαριστικό αλλά και για να ανοίξουν  καλύτερα οι πόροι. Λοσιόν ροδόνερου είναι καλή για εύκολα δέρματα, ενώ μια λοσιόν που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας προσθέτοντας σε νερό ελάχιστο λεμόνι ή μηλόξυδο ενδείκνειται για σπυράκια ή λιπαρότητα.
5. Το make up στέκεται καλύτερα όταν η επιδερμίδα είναι διαυγής ‚κάτι που επιτυγχάνεται με τον  καθημερινό καθαρισμό. Όσο πιο όμορφο το χρώμα της επιδερμίδας τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα του make up.

Με πολλή αγάπη,
Από τον Χάρη, που σας λατρεύει 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top