Γαρίδες με Κους Κους

Υλικά

2 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 κονσέρβα τοματάκια ΚΥΚΝΟΣ
½ κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1 κύβος λαχανικών
2 φλιτζάνια πλιγούρι
½ κιλό γαρίδες
μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Σωτάρουμε στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ κρεμμύδι και σκόρδο. Βράζουμε τις γαρίδες με 2 ½ φλιτζάνια νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο των λαχανικών. Εάν οι γαρίδες έχουν κεφάλι τις βράζουμε και κρατάμε το ζωμό.

Σωτάρουμε μερικά κεφάλια με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα τοματάκια και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζωμό από τις γαρίδες και όταν πάρει βράση προσθέτουμε λίγο αλάτι, ρίχνουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να χυλώσει το πλιγούρι, προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε 2–3 λεπτά.

Σερβίρουμε μετά από 10 λεπτά και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top