Αμυγδαλόψωμο

Υλικά

115 gr. καλά αλεσμένα λευκά αμύγδαλα

55 gr. αλεύρι ολικής άλεσης βιολογικό

1 κοφτό κουταλάκι Bak­ing Pow­der χωρίς φωσφορικά

55 gr. σκούρα βιολογική ζάχαρη με τη μελάσα της

25 gr. λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (1 κουταλιά)

2 ασπράδια και 2 κρόκοι αυγών ελεύθερης βοσκής

1 λεμόνι βιολογικό (ο χυμός του και το ξύσμα του)

Εκτέλεση

Brew­er, 2003 (23/4/2010)


Θερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Αναμιγνύουμε τα αμύγδαλα, το αλεύρι, το Bak­ing Pow­der και τη σκούρα ζάχαρη σε έ­να μεγάλο μπωλ. Λιώνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και το προσθέ­τουμε μαζί με τον κρόκο των 2 αυγών. Αναδεύουμε καλά και προσθέ­τουμε το ξύσμα του βιολογικού λεμονιού και το χυμό του. Κτυπούμε σε ατσάλινο μπωλ τα ασπράδια των 2 αυγών, μέ­χρι να κρατήσουν σχήμα και να έ­χουν μαλακέ­ς κορυφέ­ς. Αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετούμε  το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα 15 εκατοστών για ψωμί που έ­χουμε προηγουμέ­νως λαδώσει καλά ή καλύψει με μία στρώση υγρής λεκιθίνης. Ψήνουμε για 25 λεπτά, όταν και θα έ­χει φουσκώσει λίγο. Το αφήνουμε να κρυώσει σε σιδερέ­νια σχάρα.
Τρώγεται μόνο του ή με μία λεπτή στρώση βιολογικού βούτυρου. 

Share