Μελομακάρονα των Αγγέλων,
της Ιωάννας Πλατανησιώτη

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 κούπα Αραβοσιτέλαιο

1 κούπα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1 κούπα ζάχαρη

3/4 κούπας χυμό πορτοκάλι

1/4 κούπας Cognac

2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού

2 κουταλάκια Bak­ing Powder

1 κουταλάκι σόδα

8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι:

2 κούπες μέλι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

Για το γαρνίρισμα:

1 1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια καλής ποιότητας

1 κουταλάκι κανέλα σκόνη

1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο (κοπανισμένο στο γουδί )

Εκτέλεση

της Ιωάννας Πλατανησιώτη

Η παραμονή των Χριστουγέννων πλησιάζει  και από τον μπουφέ μας, δεν πρέπει να λείπουν τα μελομακάρονα των Αγγέλων. Κλασσική συνταγή, με μελένια  γεύση και έντονο άρωμα κανέλλας και γαρύφαλλου. Φτιάξτε τα οι ίδιες για το σπιτικό σας, βάζοντας αγνά υλικά, πολλή αγάπη και καλές σκέψεις για όλη την πλάση.
Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και το άρωμα του ΑRISTON και μην ξεχνάτε, «το σπίτι αν μυρίσει, η τύχη θα γυρίσει!»
Καλά Χριστούγεννα φιλενάδα μου, ζεστά, ερωτευμένα, σπιτικά και μελωμένα!!!

Χτυπήστε στο mix­er στην δυνατή ταχύτατα για 6 λεπτά τα 6 πρώτα υλικά.

Σε μια λεκάνη αναμίξτε το αλεύρι με την σόδα και το Bak­ing Pow­der. Kατόπιν κάντε λακουβίτσα στο κέντρο της λεκάνης και ρίξτε το μίγμα από το mix­er. Παίρνοντας το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατέψτε το με τα υγρά υλικά και ζυμώστε ελαφρά με τα χέρια σας. Πλάστε οβάλ μελομακάρονα ή με κουπ ‑πατ σχήμα Αγγέλου και τρυπήστε ελαφρά με  τη μύτη ενός πιρουνιού κατά μήκος. Τοποθετήστε σε ταψί και ψήστε στους 175  βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά, να ροδίσουν καλά. Βράστε το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό για 6 λεπτά, αφαιρώντας   τον αφρό και περιχύστε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από το φούρνο. Όταν πιούν το σιρόπι, αναποδογυρίστε για καθολικό μέλωμα και αφήστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ, σπάστε τα φρέσκα καρύδια σας και χτυπήστε στο γουδί πρώτα τα γαρύφαλλα και μετά τα καρύδια, ώσπου  να  γίνουν μικροί κόκκοι. Προσθέστε την κανέλλα και ανακατεύστε να μοιραστεί παντού.
Μασήστε δύο γαρύφαλλα, όσο  να αναποδογυρίσετε τα μελομακάρονα για να πασπαλίσετε  με την γαρνιτούρα μυρωδικών και καρυδιών. Καίει λίγο αλλά το στόμα σας θα μυρίζει υπέροχα για πολλές ώρες και θα λέει γλυκά λόγια, πιστέψτε με.

Πασπαλίσατε!!! Τα μελομακάρονα των Αγγέλων είναι έτοιμα. Τοποθετήστε την πιατέλα σας όπου αγαπάτε, αφού σκεπάσετε με πλαστική  μεμβράνη. Οι Άγγελοί σας θα πάρουν μεγάλη χαρά, το ίδιο και σεις … 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top