Φιλέτο με σάλτσα σταφυλιού

Υλικά

4 φιλέτα

1 κουταλιά μουστάρδα

1/2 φλιτζάνι κρέμα

αλάτι, πιπέρι

200 gr. άσπρο σταφύλι χωρίς κουκούτσια

2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φιλέτα και αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε μουστάρδα και περιχύνουμε με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
Αλείφουμε το τηγάνι με ελάχιστο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και όταν κάψει βάζουμε τα φιλέτα και τα ροδίζουμε περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά. Βγάζουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε στο φούρνο. Ρίχνουμε στο τηγάνι 3/4 νερό και λίγο αλάτι και ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού από το βούτυρο των φιλέτων.
Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και το βάζουμε σε ένα μπωλ. Βάζουμε στο τηγάνι 2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε περίπου 200 gr. άσπρο σταφύλι χωρίς κουκούτσια και το σωτάρουμε για 2–3 λεπτά. Προσθέτουμε 3/4 φλιτζανιού γλυκό κρασί (όχι μαυροδάφνη), αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί 1–2 λεπτά, προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε στο μπωλ, αφήνουμε τη σάλτσα μέχρι να μείνει η μισή και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι κρέμα και λίγο πιπέρι. Βράζουμε 1–2 λεπτά με την κρέμα και περιχύνουμε τα φιλέτα μας με την κρέμα και τα σταφύλια. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top