Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σπανακόπιττα Παραδοσιακή *

Υλικά για μία πίττα σε στρογγυλό ταψί Ν38 -από τον Χάρη ,που σας λατρέυει ! 

 

Αφού πλήνουμε καλά το σπανάκι ,το ζεματάμε  σε μία κατσαρόλα χωρίς να βάλουμε λάδι .Αφού μαλακώσει ,κατεβάζουμε από την φωτιά και στραγγίζουμε να φύγουν τα πολλά νερά και βάζουμε σε ένα Pyrex .Στην συνέχεια αφού ψιλοκόψουμε όλα τα μυρωδικά μας (φρέσκα κρεμμυδάκια ,καυκαλίθρες ,παπαρούνες ,λίγο μαιντανό ,άνιθο ,2 πάσσα ,σέσκουλα  )τα σωτάρουμε με ARISTON σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν .Στην συνέχεια προσθέτουμε και το σπανάκι και αφήνουμε στην φωτιά λίγο΄,όσο να απορροφηθούν τα πολλά υγρά .Κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε το μίγμα της κατσαρόλας στο pyrex μας .Περιμένουμε ώσπου το μίγμα να είναι λίγο χλιαρό και προσθέτουμε την φέτα την οποία έχουμε θρυμματίσει με πηρούνι και την τριμμένη γραβιέρα .Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα .

Αλείφουμε με πινέλο μαγειρικής τον πάτο του ταψιού με λάδι ή ARISTON .Τα φύλλα που έχουμε αγοράσει είναι ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ στο πράσινο κουτί της εταιρείας ΛΙΑΤΟΥ .Είναι χειροποίητο φύλλο-τέλεια γεύση  ,το ωραιότερο της αγοράς ,δεν σπάει με τίποτα και έχει τέλεια ελαστικότητα (θα το βρείτε στα s/m MY MARKET ).Βάζουμε στο ταψί μας τα πρώτα 3 φύλλα αλείφοντας ενδιάμεσα με λάδι ή ARISTON κατόπιν βάζουμε  το μίγμα και στην συνέχεια τα 3 επόμενα φύλλα ,αφού τα λείψουμε και αυτά ένα-ένα με λάδι ή ARISTON .

Στην συνέχεια με μαχαίρι χαράσουμε κατά μήκος την σπανακόπιττα και στην συνέχεια κατά πλάτος ,έτσι ώστε τα προκύψουν συμμετρικά

τετράγωνα κομμάτια .Δεν βάζουμε αυγά ή γάλα σε αυτήν την συνταγή .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στην μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει καλά .Βγάζουμε από τον φούρνο και σκεπάζουμε με πετσέτα .Σερβίρουμε ,όσο είναι ζεστή ..για να το απολαύσουμε !!!

Καλή ιδέα να κάνετε αυτήν  την συνταγή αυτό το Σάββατο -που δεν έχετε δουλειά και θα απολαύσετε την μαγειρική σας .Θα βγεί καλή ,ακόμα και αν δεν έχετε ξανακάνει σπανακόπιιτα ..

Καλή επιτυχία φιλενάδες μου ! 



Υλικά

1 πακέτο (750 γρ ) φύλλο κρούστας πολύ χοντρό χειροποίητο της εταιρείας ΛΙΑΤΟΥ (εχει 6 τέλεια φύλλα )

1 κιλό σπανάκι όμορφο-φρέσκο

6 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι άνιθο

1 μεγάλο μάτσο κουκαλίθρες

1 μεγάλο μάτσο σέσκουλα

2 πράσσα

λίγο μαιντανό

Αλάτι πιπέρι

1 κουταλιά  ARISTON  για το σωτάρισμα των μυρωδικών

λάδι ή ARISTON για ανάμεσα στα φύλλα

500 γρ φέτα ΧΩΡΙΟ

250 γρ -350 γρ γραβιέρα ΚΡΗΤΗΣ



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend