Φράουλες σε Κόκκινο Κρασί

Υλικά

500 gr. παγωτό βανίλια
1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
375 gr. φράουλες (αν είναι μεγάλες κομμένες στη μέση)
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη light
125 ml κόκκινο κρασί, κατά προτίμηση
Caber­net Sauvi­gnon ή Mer­lot
4 φυλλαράκια μέντας

Εκτέλεση

Βάζουμε 4 κουταλιές παγωτού (60 gr. η καθεμία) και τις βάζουμε σε μία πιατέλα. Το βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα. Αν σκοπεύουμε να το κρατήσουμε παραπάνω το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Λιώνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σωτάρουμε τις φράουλες για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί και 7–8 «τριψιές» μαύρο πιπέρι. Όταν βράσουν τα υγρά, κατεβάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τα φρούτα για 1 ακόμα λεπτό, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τα μικρότερα φρούτα είναι μαλακά απ’ έξω και ακόμα σκληρά στο κέντρο. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει για 15 λεπτά.

Καθώς κρυώνουν οι φράουλες, βγάζουμε το παγωτό από το ψυγείο και το αφήνουμε να μαλακώσει ελάχιστα σε θερμοκρασία δωματίου. Πρέπει να είναι αρκετά σκληρό για λιώσει σιγά-σιγά πάνω στο φρούτο και όχι όλο αμέσως. Χωρίζουμε τα φρούτα και το κρασί σε 4 μπωλ ή σε μεγάλα κολονάτα ποτήρια κρασιού. Βάζουμε σε κάθε μπωλ μία μπάλα παγωτό και διακοσμούμε με τα φυλλαράκια μέντας. Σερβίρουμε αμέσως.

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top